Kategoriarkiv: Bokbabbel

Jag gillar böcker och jag gillar att läsa och skriva om dom. Här samlas nya böcker med gamla, mina årliga listor över vad jag läser med en och annan recension. Du kanske hittar en ny bok som du blir sugen på?

Carl Philip (Recension)

Dags för en bokrecension igen. Även denna kommer att hamna på den negativa sidan, vet inte varför jag aldrig skriver om en bra bok. Får försöka hitta en bra bok helt enkelt.

Jag har ju ett kungligt intresse och har därför en tendens att läsa allt jag kommer över. Många gånger känner jag att man får ta det som skrivs med en stor nypa salt, ibland ett helt saltkar.

carl philip-600

Den här gången har jag läst Carl Philip Prinsen som inte fick bli kung. Jag är säker på att en del av innehållet är rena fantasier eller överdrivna.
Själva historien om vår prins är säkert korrekt. Det är svårt att ta helt fel på händelser som födelse, första skoldagen, konfirmationsdagen och dagen för en förlovning. Det jag läser med lite skepsis är Johan T Lindwalls beskrivningar av Prins Carl Philips känslor och tankar vid vissa händelser. Vad som försiggår i någons huvud är ganska privat och det ska nog mycket till innan en offentlig person lättar på det privata och beskriver för någon vad han tycker eller tänker på det sätt som Johan skriver.
Johan har också en tendens att glatt påpeka att han var först med i stort sätt alla stora kungliga nyheter. Det är mycket möjligt att han och Expressen var det, men att påpeka det i tid och otid i en bok som ska handla om någon annan kändes under sista kapitlet mer och mer smaklöst. Jag köpte boken för att jag är intresserad av Sveriges Kungahus, inte för att läsa om hur Johan klappar sig själv på ryggen i tid och otid och berömmer sig själv för att han blev först med en smaskig nyhet.

Jag kan inte säga att min bild av Carl Philip har förändrats eller stärkts. Däremot har min bild av Johan T Lindwall sjunkit några snäpp. Jag har läst hans böcker om Prinsessan Madeleine och Kronprinsessan Victoria och kommer ihåg att jag reflekterade lite över hans självgodhet även i de böckerna. Att han i denna bok dessutom tar med långa inlägg från en blogg som Sofia Hellqvist skrev när hon bodde i USA är svårt att ta på något annat sätt än att han behövde utfyllnad för att få ihop en hel bok.
Detta blir nog sista gången jag hjälper till att fylla Johans plånbok.

Denna bok finns att köpa hos Bokus.

 

 

Kockskola för ensamma hjärtan (Recension)

Kokskola för ensamma hjärtan
Marita Conlon-McKenna

Kockskola för ensamma hjärtan

Baksidan på denna bok fick den att verka lagom lättsam med ett eller två livsöden. Vad jag inte riktigt uppmärksammade var att den är skriven av en författare som har skrivit två andra böcker som står i min bokhylla (Bröllopsfixaren och Sommarbruden). Ingen av dessa är uppskattade, eller utlästa för den delen.
Denna bok bestämde jag mig tidigt för att läsa ut. Jag skulle bara bli färdig. Nu blir det dessutom en recension av det.

Om vi tar handlingen först.
Alice har precis skilt sig från sin man. Eller nästan precis, det har gått ett tag. Hon har börjat få fotfäste igen och kämpar på med ekonomin. Hon har ett par vänner runt sig som uppmuntrar henne att starta en kockskola. Alice är nämligen utbildad kock och väldigt duktig på att laga mat.
Till hennes första klass kommer tio personer med varierande erfarenhet och åldrar. De blir ett gäng som kommer att uppskatta och hjälpa varandra.

Boken har potential, handlingen finns där, men det faller på sättet att skriva. På vissa ställen är det väldigt långdraget på andra går det väldigt fort och på vissa känns det som att författaren inte fått texten ordentligt korrekturläst.
Du får kämpa dig igenom nästan hela boken innan kockskolan kommer igång. Den fösta halvan är ett väldigt hattande mellan en massa personer, som visserligen kommer att bli elever på skolan, men varför måste man lära känna alla dessa människor utan och innan först? Vissa dyker inte ens upp speciellt mycket i andra halvan av boken. Detta upplevde jag som väldigt långsamt och ganska hattigt och på vissa ställen väldigt naivt.
De ställen som både ger en känsla av bråttom bråttom och slarvighet finns i hela boken. Karaktärerna gör något eller befinner sig på ett ställe, för att i nästa göra eller befinna sig någon hela annan stans.
Kerrie och Matt har tagit bilen och ska hälsa på hans föräldrar (s. 40):

”Vi är framme” sa han tyst när de stannade framför ett mycket stort men ganska fult georgianskt hus med skjutdörrar som vette mot en välklippt gräsmatta och en fiskdamm.
Kerrie drog efter andan […] ”kom, vi går in så ska jag fixa en kopp kaffe till dig” sa Matt när han öppnade dörren och en stor svart hund kom skuttandes för att hälsa på dem. ”Plats, Jet” sa han i bestämd ton.
I hallen med mönstrat kakelgolv[…]

Det jag har problem med här är att de är ute och åker bil, ser ett hus och helt plötsligt så står de i en hall. De kliver aldrig ur bilen eller gör något som kan indikera på att de har stigit ur. En dörr öppnas, men det kan vara vilken dörr som helst, tills man får beskrivningen av golvet i hallen. Rymdes det inte en rad till i stil med ”De steg ur bilen och gick upp till huset”?
Dessa små hopp finns överallt och höll ärligt talat på att driva mig till vansinne.

Att man ibland läser saker som upprepas efter ett par kapitel kan kanske vara lite irriterande, men samtidigt kan jag förstå syftet med det. Jag hittar dock inte syftet när det händer i två stycken efter varandra.
Kursen är slut och alla elever ska stanna och äta det de lagat (s. 339)

Det här var en speciell kväll, sista kvällen tillsammans. De skulle laga en trerätters middag […] Hon hade dukat upp det stora bordet och efteråt skulle de äta tillsammans allihop och dricka ett glas vin.

I nästa stycke på samma sida:

Ikväll var det ingen som skyndade sig hem utan alla skulle stanna kvar och äta.

Varför upprepa det som redan har berättats? Läsaren vet att alla ska stanna och äta. Detta känns som raka motsatsen till att skippa bitar och låta personerna stiga ut bilen och rakt in i en hall med kakelgolv.

Allt detta som jag har beskrivit har inget som helst att göra med handlingen i boken, men det förstörde hela läsupplevelsen för mig. Det är möjligt att det är översättaren som är kass på sitt jobb, fast jag upplever de andra böckerna på samma sätt.
Oavsett så får den här boken ett bottenbetyg av mig och alla tre böckerna åker ned i säljkassen.

Kokskola för ensamma hjärtan finns att köpa på Bokus.

 

 

 

3 olika bokappar

För länge länge sedan (mer än ett år sedan) började jag fundera på hur jag skulle kunna hålla bättre koll på mina böcker. Jag älskar böcker, läser massor och gillar främst pappersböcker. Jag läser en hel del e-böcker också för smidighetens skull.
I alla år har jag med jämna mellanrum lyckats köpa dubbletter av böcker. Ibland till och med fler än två, det har blivit både tre och fyra. Jag ville nu ha ett smidigt sett att kolla om jag redan har en bok när jag står i butiken och inte när jag kommit hem. Jag har genom åren försökt ta tag i detta i bloggen genom olika plugin, men inget har varit direkt smidigt. Dessutom har det varit svårt att titta i bloggen när jag inte har haft en dator tillgänglig.
Vid ett telefonbyte så öppnades en helt ny värld för mig. En värld full med appar. Nog måste det finnas en bra lösning för mig och mina böcker nu?
Jag har ännu inte funnit den perfekta appen, jag måste nog skriva den själv i så fall, men vi kan väl säga att jag har funnit den bästa möjliga just nu. Den app jag valde kanske inte passar dig, men nedan finner du en liten lista på de appar som jag gick igenom innan jag hittade det som passade för mig.

Jag började med att bestämma mina kriterier, vad jag kunde skippa och vad som absolut måste vara med. Därefter dissade jag många appar direkt på deras beskrivning i Google Play. Det finns massor med appar för att hålla reda på böcker, men det var inte många som uppfyllde mina kriterier.

Jag hade följande kriterier:

  • Snabbt och lätt att lägga till nya böcker
  • Ska inte bara kunna hitta böcker på engelska
  • Lätt att lägga till eller ändra framsidan på boken
  • Utlåning
  • Olika bokhyllor som jag själv styr över, en bok ska kunna ligga på flera hyllor

OBS!
I beskrivningarna nedan finns det mest information om den app jag valde. De andra apparna tog jag bort ganska snabbt när jag märkte att någon av mina kriterier inte fanns eller inte funkade så smidigt.

book butler

Book butler

  • Skapa egna hyllor/kategorier men en bok kan bara ligga i en hylla.
  • Automatskapa hyllor för författare och boken hamnar där automatiskt.
  • Hittar boken genom EAN-kod/ISBN, lite glest med böcker på svenska. Hämtar från: isbndb.com, Open library, Google, Powells, Library of congress
  • Snabbt och enkelt att lägga till ett omslag. Fota av boken och välj spara. Finns dock inga redigeringsmöjligheter
  • Skapa en önskelista
  • Statistik som visar antal böcker, populära kategorier och senast tillagda böcker
  • Sök på titel eller författare i en fritextruta.
  • Utlåning finns
  • Betygsmöjligheter

Ganska så funktionell, dock väldigt trög ibland. Hänger sig allt för ofta och kan ta en stund att stänga då man måste backa sig igenom alla sidor som har visats. Skulle behöva en close-knapp av något slag.
Böckerna visas mot en bakgrund som jag tror ska föreställa något träaktigt. Tyvärr så visas omslagen väldigt små och över varje bok står titeln, i alla fall de första åtta bokstäverna. Kan göra det svårt att hitta om man har ett gäng böcker i en kategori. Ingen möjlighet att sortera på serier eller liknande. Allt ligger i bokstavsordning. Lite väl luftigt mellan varje bok, när nu bokens framsida ändå visas med liten bild så hade man kunnat dra nytta av litenheten och få plats med fler böcker på varje sida. Nu är det mycket luft mellan varje bok och mellan bokens ”namnlapp” och bild. Blir lite förvirrande vilken ”namnlapp” som hör till vilken bild/bok.
Det går att lägga till en hel del information till varje bok, Titel, Författare, ISBN/EAN, Sammanfattning/baksida, Serie, Förlag, År, antal sidor, Kategori (finns ett par förinställda på engelska), hylla (som du skapar själv). Du kan även bocka i om du har läst boken, ge den betyg mm

Inte mitt val

books app

BooksApp

  • Kan sortera på serier, författare, förlag.
  • Scannar EAN-kod/ISBN
  • Utlåning finns
  • Hittar info om scannad bok
  • Betygsmöjligheter

Föll väldigt snabbt på att det blir småbökigt att få in en framsida till boken. Det går inte att fota direkt, utan man får välja bild från galleriet i telefonen. Detta gör att jag antingen måste fota boken innan jag öppnar BooksApp och scannar den (utifall att bild inte finns) eller stänga BooksApp, fota av boken, öppna BooksApp och hitta boken utan bild. Hittar inga böcker på svenska alls. Appen väljer själv vilka ämnen boken platsar under om den hittas med ISBN. (Harry Potter and the Philosopher Stone fick följande ämnen: Juvenile Fiction/Fantasy & Magic, Juvenile Fiction/People & Places/Europa, Juvenile Fiction/School & Education.)
Vill du låna ut boken till någon och ange det så måste personen i fråga finnas med i din kontaktlista i telefonen.
Plus för att du kan ange en undertitel.

 

book catalogue

Book Catalogue

  • Flera möjligheter att lägga in en bok (scanna ISBN, ange ISBN, leta på nätet, ange manuellt)
  • Utlånsmöjlighet
  • Många möjligheter till inställningar, bland annat om man vill ha mönstrad eller svart bakgrund.
  • Betygsmöjligheter
  • Lätt att ändra sorteringen på böcker
  • Sök på författare eller titel

Bra med information till varje bok. Lånmöjlighet finns när boken är sparad. Hittar även böcker på svenska med bild och bra med information. Bra med möjligheter att ställa in hur du vill att boklistan ska sorteras. Du kan välja vilken information som ska visas när du lägger till böcker och i vilken ordning böcker ska visas (författare, serie mm)
Går att lägga till omslagsbild direkt från kameran, från galleriet eller från en annan upplaga. Enkelt att lägga till olika bokhyllor, dock inte i samband med att man lägger till en bok. Böcker kan ligger på flera hyllor samtidigt. Böcker i serier är lätta att numrera, numret på boken syns sedan i boklistan.
Backup går att ta och sedan maila eller spara i telefonen. Backupen går att redigera i ex. Excel så att du kan göra förändringar på flera böcker snabbt och sedan lägga tillbaka i telefonen.
Går att koppla till Goodreads om du redan har ett konto där.
Bäst hittills

 

Dessa appar är testade på en androidtelefon. Länkarna går till Google Play. Om dessa appar finns iPhone har jag ingen koll på.
Hör gärna av dig om du har andra åsikter eller gillar någon app som jag inte har provat. Har du skrivit om den/det så länkar jag gärna.

Lästa böcker 2014

Nytt år, nya böcker. Eller kanske inte. Jag återanvänder favoriter och blandar in lite nytt nu och då.

Läst på engelska: 39

Oktober (4)
Främlingen vid havet – Nora Roberts
Hotellet i hörnet av bitter och ljuv – Jamie Ford
Alla mina systrar – Judith Lennox
Med öppna sinnen – Nora Roberts

September (6)
Fifty Shades Darker – E L JamesE-bok
Röd lilja – Nora Roberts
Svart Ros – Nora Roberts
Fifty Shades of Grey – E L James E-bok
Blå dahlia – Nora Roberts
En vinnande hand – Nora Roberts

Augusti (11)
Livsfarlig utsikt – Nora Roberts
The sapphire rose – David Edding (The Elenium. Part 3)
The ruby knight – David Edding (The Elenium. Part 2)
Considering Kate- Nora Roberts (The Stanislaskis, part 6) E-bok
Waiting for Nick- Nora Roberts (The Stanislaskis, part 5) E-bok
Convincing Alex- Nora Roberts (The Stanislaskis, part 4) E-bok
Falling for Rachel- Nora Roberts (The Stanislaskis, part 3) E-bok
The Diamond Throne – David Edding (The Elenium. Part 1)
Seaview Inn – Sherryl Wood (Seawiew Key, del 5)
Blood of Dragons – Robin Hobb (The Rain Wild Chronicles, part 4)
Förskalv / Efterskalv – Sylvia Day
För dig sedd – Sylvia Day (Crossfire, del 3)
För dig nära – Sylvia Day (Crossfire, del 2)

Juli (13)
Dödligt villospår – Nora Roberts
Förföljd av det förflutna – Nora Roberts
Luring a Lady – Nora Roberts (The Stanislaskis, part 2) E-bok
Taming Natasha – Nora Roberts (The Stanislaskis, part 1) E-bok
Chasing fire – Nora Roberts E-bok
Secret star – Nora Roberts (Stars of Mithra, part 3) E-bok
Captive star – Nora Roberts (Stars of Mithra, part 2) E-bok
Hidden star – Nora Roberts (Stars of Mithra, part 1) E-bok
Vittne till mord – Nora Roberts
När vingarna bär – Sherryl Woods (Serenity, del 4)
Som en familj – Sherryl Woods (Serenity, del 3)
En skymt av himlen – Sherryl Woods (Serenity, del 2)
Välkommen till Serenity – Sherryl Woods (Serenity, del 1)

Juni (6)
Shadow Spell – Nora Roberts (The Cousins O’Dwyer, part 2) E-bok
Dark Witch – Nora Roberts (The Cousins O’Dwyer, part 1) E-bok
The Perfekt Hope – Nora Roberts (Inn BoonsBoro, Book Three)
The Last Boyfriend – Nora Roberts (Inn BoonsBoro, Book Two)
The Next Always – Nora Roberts (Inn BoonsBoro, Book One)
Breaking Dawn – Stephenie Meyer (The Twilight Saga, part 4)

Maj (6)
Eclipse – Stephenie Meyer (The Twilight Saga, part 3)
Lyckans vindar – Sherryl Woods (Chesapeake Shore, del 6)
En liten hattaffär på hörnet – Marita Conlon-McKenna
Lilah – Nora Roberts (The Calhouns, Part 3)
Amanda – Nora Roberts (The Calhouns, Part 2)
Catherine – Nora Roberts (The Calhouns, Part 1)

April (6)
New moon – Stephanie Meyer (The Twilight Saga, part 2)
För dig blottad – Sylvia Day (Crossfire, del 1)
Twilight – Stephenie Meyer (The Twilight Saga, part 1)
Och så levde de lyckliga- Lucy Dillon
Hundar, hus och hjärtats längtan- Lucy Dillon
Ensamma hjärtan och hemlösa hundar – Lucy Dillon

Mars (5)
Polgara the Sorceress – David & Leigh Eddings
Born i Shame- Nora Roberts (Concannon Sisters, part 3)
Born in Ice- Nora Roberts (Concannon Sisters, part 2)
Born i Fire- Nora Roberts (Concannon Sisters, part 1)
Mördande hetta – Nora Roberts

Februari (6)
The MacKade, Devin & Shane- Nora Roberts (The MacKades brothers, Book 3 & 4)
En plats för lycka – Debbie Macomber (Kärlek i Alaska, Bok 1 & 2)
Slutet gott, allting gott på Yakima Street – Debbie Macomber (Cedar Cove, Bok 11)
Den lyckligaste dagen- Nora Roberts (Brudkvartetten, Bok 4)
Ögonblick att minnas- Nora Roberts (Brudkvartetten, Bok 3)

Januari (7)
Doft av rosor – Nora Roberts (Brudkvartetten, Bok 2)
Som en drömbild – Nora Roberts (Brudkvartetten, Bok 1)
The MacKade, Rafe and Jered – Nora Roberts (The MacKades brothers, Book 1 & 2)
The Perfekt Hope – Nora Roberts (Inn BoonsBoro, Book Three)
The Last Boyfriend – Nora Roberts (Inn BoonsBoro, Book Two)
The Next Always – Nora Roberts (Inn BoonsBoro, Book One)

Livsfarliga butiker

Jag tänkte unna mig en ny bok idag, och kanske ett nytt nagellack. Gick inte riktigt som planerat. Boken jag hade tänkt köpa gjorde jag ett misstag på. Blev rätt författare och rätt nummer på boken men totalt fel serie. Vet inte hur jag tänkte, eller med vad….

Del ett och två av House of Night följde med i alla fall. Har läst ungefär halva serien på svenska via min förra praktikplats, men vill testa den på engelska. Brighids väg är nummer fem i en serie där jag har dom tre första. Men eftersom dom verkar svåra att få tag på så slog jag till på den trots att jag inte har fyran. Men den ska nog hittas den också.

Det där kanskelacket blev tre realack. Två från Lumene (11 – make inpact, 6 – stand out), har inte testat deras lack förr, och ett av Mavalas nya vårfärger (127 – volcanic orange). Mavala är i mitten på bilden)

image

 

 

Bokrea

Var det någon som trodde att jag inte skulle rota igenom årets bokrea? Nä, trodde väl det 🙂
Som vanligt fokuserade jag på böcker jag inte har råd med i vanliga fall, så det är  faktaböcker, coffee tables, några barnböcker och en nostalgibok.
Ni som har sett andra års fynd vet att det brukar bli en eller två kungliga böcker. I år blev det en om kungliga familjer idag och en om den svenska drottning Victoria. Det finns fler som jag vill ha men jag avvaktar lite och hoppas på att dom finns kvar till ännu bättre pris lite senare. Barnböcker blev det faktiskt tre av men jag fick bara med en på bilden. Mina syskonbarn börjar bli så pass stora så att jag vill ha lite dom kan bläddra i när dom kommer hit.
Nostalgin jag nämnde står den söta björnen Paddington för. Jag läste böcker om honom på dagis om jag kommer ihåg rätt, och nu är det dags igen tänkte jag 🙂

Någon mer än jag som fyllt på bokhyllan?

(När jag tittar lite närmare på den här bilden så ser jag en bok som inte var på rea. Den vita av Nora Roberts, på engelska, var inte på rea men väldigt billig ändå 🙂 )

image

Nytt försök, E-bok vs Pappersbok

Vissa är för det ena och emot det andra. Vissa tycker att det är en revolution medan andra är rädda att en era går i graven. Jag är någonstans mittemellan dessa och ibland helt på den ena eller andra sidan. Jag är inte ombytlig, jag ser bara för och nackdelar med båda varianterna.

Jag älskar böcker. Har gjort det sedan jag var stor nog att kunna läsa. Slukade böcker med hull och hår. Hade alltid en på gång och flera som jag ville läsa. Fick panik om jag inte hade en bok att försvinna in i. Den känslan är kvar än idag. Men vad är det som gör att en bok måste vara tryckt på papper? Enligt mig är det känslan av att faktiskt hålla berättelsen i handen. Att känna doften av den (ja jag vet… det är papper och trycksvärta), höra sidorna prassla lite när man bläddrar. För mig är det, och kommer alltid att vara, något speciellt med en pappersbok. Att krypa upp i soffan en ledig dag och bara få läsa och läsa och läsa. Det förknippar jag med pappersboken.
E-böcker då? Vad är bra med dom. Dom är ju så klart lätta att bära med sig. Oavsett hur många jag vill ha med mig på resan så väger dom aldrig mer än det medium som jag har dom på. Eller tar större plats. Oavsett om det är på en platta, i telefonen, i datorn eller på en läsplatta. Det är ett stort plus. Men det är faktiskt i stort sätt det enda verkligt positiva jag kan komma på. Ska kanske vara det då att man enkelt kan låna böcker från biblioteket. Det kan jag göra från sängen och börja läsa på en gång. Är ju ganska bra det också faktiskt.

Har precis läst igenom trilogin Hungerspelen som e-böcker. Inga större problem, funkade bra på min nya telefon. Tog ingen plats i väskan. Gav ingen direkt läsförhöjelse faktiskt. Gillade inte känslan av att sitta och stirra på telefonen på tåget. Skulle kanske funka bättre där med en mer tydlig läsplatta. Men jag saknade att kunna bläddra på riktigt. Att dutta med fingret i kanten på sidan gav inte samma sak.
Jag kommer att nyttja e-böcker, men jag kommer aldrig ge upp pappersboken. Skit samma att dom tar upp massor med plast i både väskan och i bokhyllan, att dom väger en massa, men dom är så mycket mer än böcker för mig. Dom ger färg åt inredningen, jag tycker om att titta på dom när jag passerar bokhyllan. Jag kan komma ihåg hur/var/när jag köpte en speciell bok när jag håller den i handen. Jag kan komma ihåg saker som hände när jag läste en bok när jag ser omslaget på den. Jag har svårt att tro att ett gäng e-böcker skulle kunna ge det som en pappersbok ger mig helt enkelt. Eftersom varje bok är mer än en hög papper och trycksvärta för mig.

Så därför är jag mittemellan e-böcker och pappersböcker. Jag ser nyttan med det ena och nöjet med det andra. Och kommer som sagt att använda mig av båda på olika sätt.

E-bok vs Pappersbok

Ja, det var det jag hade tänkt skriva om idag, men så blev det inte. Jag har varit trött och illamående i ett och ett halvt dygn nu. Mina fingrar såg ut som prinskorvar i morse och värkte så jag kunde inte använda ett tangentbord långt mindre skriva ett resonemang kring något jag har en åsikt om.
Men jag tar nya tag i morgon och mina åsikter har jag kvar 🙂

Dags att städa

Mina bokhyllor är överfulla och ser allt mer stökiga ut för varje bok som tillkommer. Jag är en bokälskare och bokslukare som inte kan kasta böcker, därför fylls det på hela tiden.

image

På varje hylla bland pocketböckerna står det två rader med böcker. Alla dubbletter är borttagna. Jag har en liten plan för att få plats med mera. Det ska ska in fler hyllplan i dom stora hyllorna och vi ska köpa överdelen så att dom blir högre (hyllan Billy, IKEA).
Just nu är det i alla fall dags för lite städning och ommöblering. Det ska gå att få in fler även i dagsläget!

Lästa böcker 2013

Dessa böcker har jag läst hittills under 2013.
Jag behåller ribban med minst en bok på engelska per månad (i snitt), men jag sänker ribban betydligt vad gäller recensioner och sammanfattningar. Inga sådana alls planerade.

(Böcker lästa på engelska: 28)

December(3)
Gömstället vid Willow Lake – Susan Wiggs (Lakeshorekrönikan, del 10)
Strandhuset – Sherryl Woods (Chesapeak Shores, del 6)
Fifty Shades of Grey – E L James (Fifty Shades, part 1)

November(6)
Sommaren vid Willow Lake – Susan Wiggs (Lakeshorekrönikan, del1)
Vittne till mord – Nora Roberts
Havets safirer – Nora Roberts (Gallagher från Ardmore, del 3)
Pärlor från månen – Nora Roberts (Gallagher från Ardmore, del 2)
Solens diamanter – Nora Roberts (Gallagher från Ardmore, del 1)
Gyllende band – Nora Roberst

Oktober(6)
Ers kungliga höghet – Danielle Steel
Jag lever, pappa – Siri och Erik Sonstelie
Bröllopsfixaren – Marita Conlon-McKenna
Knivens sång- David & Leigh Eddings (Tjuven Althahus, del 2)
De utvalda – David & Leigh Eddings (Tjuven Althahus, del 1)
Och så levde de lyckliga – Lucy Dillon

September (2)
Madeleine Prinsessan privat – Johan T Lindwall
Väster om månen – Barbara Bickmore

Augusti (9)
Eclipse- Stephanie Meyer (The Twilight Saga, part 3)
New moon- Stephanie Meyer (The Twilight Saga, part 2)
Ensamma hjärtan och hemlösa hundar – Lucy Dillon
Twilight – Stephanie Meyer (The Twilight Saga, part 1)
Hidden – P.C & Kristin Cast (House of Night, part 10)
Destined – P.C & Kristin Cast (House of Night, part 9)
Awakened – P.C & Kristin Cast (House of Night, part 8)
Stadshuset i Stockholm – Mats Wickman
Under månens skära – Barbara Bickmore

Juli (9)
Burned- P.C & Kristin Cast (House of Night, part 7)
Tempted – P.C & Kristin Cast (House of Night, part 6)
Kärlek i luften på Evergreen Place – Debbie Macomber (Ceader Cove, del 10?)
Hunted – P.C & Kristin Cast (House of Night, part 5)
Begravt i glömska- Nora Roberts
Flammande skyar- Nora Roberts
På slaget tolv – Nora Roberts
City of Dragons – Robin Hobb (The Rain Wild Chronicles 3)
Dödligt villospår – Nora Roberts

Juni (13)
Bärnstenskikaren- Philip Pullman (Den mörka material, del 3)
Den skarpa eggen- Philip Pullman (Den mörka material, del 2)
Guldkompassen – Philip Pullman (Den mörka material, del 1)
Untamed – P.C & Kristin Cast (House of Night, part 4)
Chosen – P.C & Kristin Cast (House of Night, part 3)
Betrayed – P.C & Kristin Cast (House of Night, part 2)
Marked – P.C & Kristin Cast (House of Night, part 1)
Barnmorskan i East End – Jennifer Worth
Den lyckligaste dagen – Nora Roberts (Brudkvartetten, del 4)
Dhiammara – Maggie Furey (Magikerns saga, del 8)
Återfödelsens kittel – Maggie Furey (Magikerns saga, del 7)
Eldens svärd- Maggie Furey (Magikerns saga, del 6)
I fjärran land- Maggie Furey (Magikerns saga, del 5)

Maj (13)
Vindens harpa – Maggie Furey (Magikerns saga, del 4)
Jordens stav – Maggie Furey (Magikerns saga, del 3)
Aurians flyk t- Maggie Furey (Magikerns saga, del 2)
Aurian – Maggie Furey (Magikerns saga, del 1)
Dagon haven- Robin Hobb (The Rain Wild Chronicles 2)
The dragon keeper – Robin Hobb (The Rain Wild Chronicles 1)
När vingarna bär- Sherryl Woods (Serenity, del 4)
Som en familj- Sherryl Woods (Serenity, del 3)
En skymt av himlen- Sherryl Woods (Serenity, del 2)
Välkommen till Serenity – Sherryl Woods (Serenity, del 1)
Nyckeln till mod– Nora Roberts (Nycklar, del 3)
Nyckeln till sanningen– Nora Roberts (Nycklar, del 2)
Nyckeln till ljuset – Nora Roberts (Nycklar, del 1)
Det gåtfulla skrinet – Barbara Wood

April (11)
Havets Safirer – Nora Roberts (Gallagher från Ardmore, del 3)
Pärlor från månen – Nora Roberts (Gallagher från Ardmore, del 2)
Solens Diamanter – Nora Roberts (Gallagher från Ardmore, del 1)
Skuggor från det förflutna – Nora Roberts
Born in Shame- Nora Roberts (Born in, part 3)
Born in Ice- Nora Roberts (Born in, part 2)
Born in Fire – Nora Roberts (Born in, part 1)
Så länge vi båda andas- Stephenie Meyer (The Twiligt Saga, del 4)
Ljudet av ditt hjärta – Stephenie Meyer (The Twiligt Saga, del 3)
När jag hör din röst – Stephenie Meyer (The Twiligt Saga, del 2)
Om jag kunde drömma – Stephenie Meyer (The Twiligt Saga, del 1)

Mars (6)
The seeress of Kell- David Eddings (The Malloreon, part 5)
Kungligt – Peter Conradi
Sorceress of Darshiva – David Eddings (The Malloreon, part 4)
Hungrig – Crystal Renn, Majorie Ingall
Drottning Victoria av Svergie – Stig Hadenius
Demon lord of Karanda – David Eddings (The Malloreon, part 3)
Röd lilja- Nora Roberts (Harpertrilogin, del 3)
Svart ros- Nora Roberts (Harpertrilogin, del 2)
Blå dahlia – Nora Roberts (Harpertrilogin, del 1)

Februari (9)
Revolt – Suzanne Collins
Fatta eld- Suzanne Collins
Hungerspelen- Suzanne Collins
Ögonblick att minnas – Nora Roberts (Brudkvartetten, del 3)
Rosie – Leslie Pearse
Belle – Lesley Pearse
Julia – Anne Fortier
Sista Evangeliet – David Gibbins
Heligt Guld – David Gibbins

Januari (10)
I stormens öga – Tamara McKinley
Vickis Vintagebutik – Isabel Wolf
Genom dina ögon – Stephemie Meyer
The perfect Hope- Nora Roberts (Inn Boonsboro, part 3)
The last boyfriend – Nora Roberts (Inn Boonsboro, part 2)
Den förutbestämda- P.C. Cast(Partholon, del 3)
Den mytomspunna- P.C. Cast(Partholon, del 2)
Den utvalda – P.C. Cast (Partholon, del 1)
The pride of Jared MacKade- Nora Roberts (The MacKade Brothers, par 2)
The return of Rafe MacKade – Nora Roberts (The MacKade Brothers, par 1)

Lästa böcker 2012

Dom böcker jag läser ut under 2012 hamnar här. Senaste boken högst upp. Har inget direkt mål, mer än att få läsa 🙂 (Ett litet mål finns, minst en bok på engelska i månaden, eller en klassiker i vissa fall)

December (6)
The Next Always – Nora Roberts (Inn Boonsboro, part 1)
Hundar, hus och hjärtats längtan – Lucy Dillon
Vreden och Återkomsten – L.J Smith (The vampire diaries – del 3 & 4)
Uppvaknandet och Kampen – L.J Smith (The vampire diaries – Love Sucks Del 1 & 2)
Kråkornas fest – George R.R. Martin (Sagan om Is och Eld, del 4)
King of the Murgos – David Eddings (The Malloreon, part 1)

OktoberNovember (9)
Jagad av lögnen – Nora Roberts
Gryningstimmen – Tamara McKinley
Guardians of the West – David Eddings (The Malloreon, part 1)
Drömmar på Seaside Avenue – Debbie Macomber (Ceader Cove, del 7)
Harry Potter and the Deathly Hallows – J.K.Rowling
Harry Potter and the Half-Blood Prince – J.K.Rowling
Harry Potter and the Order of the Phoenix – J.K.Rowling
Fatimas Hand – Ildefonso Falcones
Brobyggarna – Jan Guillou

September (4)
Kvinnor i vitt – Barbara Wood
Änglamakerskan – Camilla Läckberg
De målade grottornas land – Jean M Auel
Harry Potter and the Goblet of Fire – J.K.Rowling

Augusti (5)
Nionde Grottan – Jean M Auel
Mammutjägarna – Jean M Auel
Hästarnas dal – Jean M Auel
The Sapphire Rose – David Eddings (The Elenium, del 3)
The Ruby Night – David Eddings (The Elenium, del 2)

Juli (6)
Grottbjörnens folk – Jean M Auel
The Diamond Throne – David Eddings (The Elenium, del 1)
Sista natten på Chateau Marmont – Lauren Weisberger
Harry Potter and the Prisoner af Azkaban – J.K Rowling
Doft av rosor – Nora Roberts (Brudkvartetten, del 2)
Sanningens plats – Christian Jacq (Vishetens sten, del 4)

Juni (8)
Paneb den Ivrige – Christian Jacq (Vishetens sten, del 3)
Den visa kvinnan – Christian Jacq (Vishetens sten, del 2)
Konungarnas Dal – Christian Jacq (Vishetens sten, del 1)
Yngre gudar – David & Leigh Eddings (Drömmarna 4)
Kristallklyftan – David & Leigh Eddings (Drömmarna 3)
Den vördade – David & Leigh Eddings (Drömmarna 2)
Äldre gudar – David & Leigh Eddings (Drömmarna 1)
Viljornas kamp – Nora Roberts
Sammanfattning för Juni

Maj (6)
Arkeologiska upptäckter i Sverige – Anna Lihammer
Karamellskorna – Joanne Harris
Silva Drottningen – Christine Samuelsson (1981, loppisfynd)
Harry Potter and the Chamber of Secrets – J.K. Rowling
Borta med vinden – Margaret Mitchell (påbörjad i april, tog lång tid)
Genom dina ögon – Stephenie Meyer
Sammanfattning för Maj

April (11)
En doft av snö – Nora Roberts
Kungligt & Mänskligt, 200 år med ätten Bernadotte i Sverige – Herman Lindqvist
Äppelblom – Nora Roberts
Drottningar i Sverige – Tomas Blom
Hopp och kärlek på Rainien Drive – Debbie Macomber
Så länge vi båda andas – Stephenie Meyer (The Twilight Saga, del 4)
Ljudet av ditt hjärta – Stephenie Meyer (The Twilight Saga, del 3)
När jag hör din röst – Stephenie Meyer (The Twilight Saga, del 2)
Om jag kunde drömma – Stephenie Meyer (The Twilight Saga, del 1)
Sierskan från Kell – David Eddings (Sagan om Mallorea, del 5)
I Zandramas  spår – David Eddings (Sagan om Mallorea, del 4)
Sammanfattning för April

Mars (13)
Demonen i Karanda – David Eddings (Sagan om Mallorea, del 3)
Murgoernas Konung – David Eddings (Sagan om Mallorea, del 2)
Belgarions son – David Eddings (Sagan om Mallorea, del 1)
Ödets fullbordan – David Eddings (Sagan om Belgarion, del 5)
Rivas drottning – David Eddings (Sagan om Belgarion, del 4)
Besvärjarnas kamp – David Eddings (Sagan om Belgarion, del 3)
Profetians tid – David Eddings (Sagan om Belgarion, del 2)
Stenens väktare – David Eddings (Sagan om Belgarion, del 1)
Min för alltid – Nora Roberts
Nyckeln till mod – Nora Roberts (Nycklar, del 3)
Nyckeln till sanningen – Nora Roberts (Nycklar, del 2)
Nyckeln till ljuset – Nora Roberts (Nycklar, del 1)
Fire – Kristin Cashore
Sammanfattning för Mars

 

Februari (12)
Havets Safirer – Nora Roberts (Gallagher från Ardmore, del 3)
Pärlor från månen – Nora Roberts (Gallagher från Ardmore, del 2)
Solens Diamanter – Nora Roberts (Gallagher från Ardmore, del 1)
Som en drömbild – Nora Roberts (Brudkvartetten, del 1)
Godnatt, finaste – Dorthy Koomson
Vreden och Återkomsten – L.J. Smith (The Vampire Diaies, del 3 & 4)
Ship of Destiny – Robin Hobb (The Liveship Traders, Book 3)
Illusionisten – Nora Roberts
Uppvaknandet och Kampen – L.J. Smith (The Vampire Diaies, del 1 & 2)
Vad mina döttrar bör veta – Elizabeth Noble
Okända väsen – Tracy Chevalier
Min bästa väns dotter – Dorthy Koomson
Sammanfattning för Februari

Januari (14)
Kronprinsessan – Hanne-Vibeke Holst
Hotellet i hörnet av Bitter och Ljuv – Jamie Ford
Dandy – Andreas Carlsson
Varför gråter inte Emma? – Magnus Wennerholm, Emma Jangestig
Ensamma hjärtan och hemlösa hundar – Lucy Dillon
Nattpatrullen – Sergej Lukjanenko
Niceville – Kathryn Stockett
Mysteriet på Harbor Street – Debbie Macomber
En liten hattaffär på hörnet – Marita Conlon-McKenna
Sjöjungfrun – Camilla Läckberg
Det förlorade barnet – Tad Williams (Blommornas krig 2)
Tyskungen – Camilla Läckberg
Sista avfarten till älvalandet – Tad Williams (Blommornas krig 1)
Olycksfågeln – Camilla Läckberg