Nyårslöfte, Listor & Ordning

Nytt år… nya utmaningar? Jag har ett par utmaningar åt mig själv, men annars hoppas jag på ett lugnt år.
Förra året lovade jag mera pyssel, och det gick faktiskt riktigt bra fram till September. Då tog det stopp för mig och detta är den första posten sedan dess. Den största boven var tidsbrist och att bloggen har blivit ganska tung att driva. Jag översätter allt jag skriver till engelska, vilket gör att varje post skrivs två gånger och alla bilder måste presenteras två gånger. En post tar ungefär dubbelt så lång tid att skriva med översättning som utan översättningen. Jag har också velat ha mer substans i posterna än att bara visa kort efter kort. Mina guider är ju det som läses mest och då vill jag så klart satsa på dessa. Hur det blir i år har jag inga planer på, men det kommer att bli lite mindre rent pyssel och mycket mera organisering.

Organiseringen är min utmaning till mig själv. Mitt pysselrum behöver fortfarande städas upp och gås igenom. Webbshoppen hjälper till, men det är mycket mer som ska sorteras ut. Resten av mitt liv kräver också lite organisering, så den som vill kommer att få kika in i min strumplåda, i frysen och faktiskt också i medicinskåpet.
Jag började med en del omorganisering i höstas, och letade då information och tips på nätet. Jag skapade en board för detta på Pinterest, som jag nu släpper öppen.
När jag satte mig ned och funderade på vilka saker som funkar och inte funkar för mig och i vårt hem fick jag ihop en lite för lång lista för att det skulle kännas bekvämt. En sak var att mitt skrivbord alltid är för rörigt. Jag vill ha det ganska rent för att kunna jobba (oavsett om det är jobb jobb eller pysseljobb) men skrivbordet är alltid fullt av post-it, lösa lappar, pennor, jox och ting.

Messy Desk
Lösningen på detta var att skapa en pärm med ett antal olika papper för olika tillfällen. Innehållet i denna pärm kommer jag att dela med mig av här i bloggen varefter jag har får det färdigt.

Här i bloggen ska det också organiseras, men det blir nog mycket i kulisserna.

Så, Välkommen till ett år av pyssel och organisering hand i hand!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *