Helt fel hem

Skriva på svenska, med funktioner på engelska

Jag sitter ju nu här och grejar med denna blogg för att göra den mer trevlig att läsa och bättre utrustad för sökningar.
En sak som jag har retat mig på länge är kombinationen av svenska och engelska som jag kör med. Jag bloggar på svenska. Har försökt att göra det på engelska, men då bloggar jag mer sällan än vad jag gör nu så det var ingen bra alls. Det jag inte gillar är att överallt där mitt bloggtema skriver ut egen text så blir det på engelska. (Search, Fild in, Comment osv).
Jag har översatt allt en gång i tiden (inte snyggt, utan kodat i temats kod), men så fort jag uppdaterar temat så försvinner mina översättningar. Ska man göra det korrekt så lägger man till en språkfil, men jag har haft problem med dom förr. Det ska skrivas i en fil och sedan konverteras till en annan eller hur det nu är. Har lite allergi mot pot, mo och po tror jag (dom filtyper som är inblandade i språkändringar) 🙂

Men om jag nu ska förbättra här så är det väl bara att bita i det sura äpplet och försöka börja förstå sig på det där. Sedan är det vissa designförändringar jag gör, men dom är lättare att återskapa. En förändring på ett ställe, istället för en översättning på fem ställen i tio filer.

Helt fel hem

Pot, Mo & Po, Here I come

Så kan det gå (13-10-18)
Ovanstående text skrev jag i går kväll, strax innan jag tänkte sluta greja med bloggen för kvällen. Tyvärr kunde jag inte släppa det hela, utan satte mig och letade information om hur jag skulle gå till väga. Att göra själva översättningen var inget större problem faktiskt. Lite mer problematiskt var det att få temat att läsa in filen, men det löste sig det med. Så nu, lagom tills denna post publiceras, så ser språket ut som det ska 🙂
Hur jag har gjort tänkte jag beskriva, men det får bli till helgen hoppas jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *