Snabba bokmärken

Jag använder ganska många små post-it, gem och klämmor när jag jobbar. Älskar ju fina små tillbehör och behöver ofta markera i en bok eller i ett kompendium när jag läser. Post-it i all ära, de finns i många fina färger, men de är inte tillräckligt fina i mina ögon alla gånger.

För att lösa detta, och minska på mängden post-it, så började jag att dekorera gem på ett väldigt enkelt och snabbt sätt.

Material

Du behöver washitape i fina färger och mönster, en bra sax och en massa gem.

gem-tape

Riv en ganska lång remsa tape och vik den på längden med den klistriga sidan utåt. Trä gemet på tapen och dra det till mitten.

gem-ihop

Vik ihop tapen så att både sidorna fäster mot varandra. Beroende på bredden på tapen så kan det bli något knöligt längst ned mot gemet, men det gör inget.

gem-klart

Använd saxen och klipp till små flaggor av tapen. Jag har valt att klippa ett V på mina, men du kan klippa i andra former eller använda en mönstersax.
Undvik att använda en stans. Limmet på tapen fastnar lätt i stansen och gör den kletig. När du sedan använder den på papper så kan papperet fasta och ditt mönster blir fult.

gem-match

Med dessa gem så matchar du lätt ihop ett kit med gem, penna och anteckningsbok.

Materiallista:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *