Torrt golv

Nu har vi haft CatIt i en vecka, och köksgolvet håller sig torrt 🙂 Katterna dricker och Husses och Mattes fötter får vara torra. Helt klart den bästa kattinvesteringen hittills.

Bakgrundshistoria till alltihop:
Junior hade som vana redan när han kom till oss att doppa ena tassen i vattnet innan han drack. Det är det många katter som gör, så det var inte så konstigt. Inte blev det speciellt blött heller, så varken H eller jag tänkte på det.
Junior blev större, och det blev också han tass.

Han doppade den djupare och djupare och skakade av den över hela köket. Inte så farligt det heller, det blev ju inga pölar, mera en sky av droppar. Dom torkade fort och ingen led. Tyvärr så fick den söta lilla kissen då för sig att han inte bara skulle doppa tassen, utan han skulle flytta på hela vattenskålen. Inte bara en liten centimeter eller så, utan flera decimeter. Det blev lite hela havet stormar i den lilla skålen och det mesta av vattnet hamnade på golvet. Blött värre. Inte kul att komma upp på morgonen, sömnig och lagom varm, och kliva i en stor vattenpöl det första man gör. Den lilla vattenskålen byttes ut mot en salladskål i porslin i hopp om att den skulle vara för tung att dra. Den var ju trots allt full med vatten. Funkade inte. En större ugnsfast skål då? Den var ganska tung i sig själv och blev ännu tyngre med vatten. Funkade inte heller. En med gummikanter? Nope. inte det heller.
I brist på pengar och bättre fantasi återgick vi till den tunga ugnsfasta skålen. Och efter ett tag så lärde vi oss att se vattenpölarna. Inte alltid, men dom flesta gångerna. Dessutom lärde vi oss att inte gå över huvud taget där vattenpölen brukade vara. Pappersförbrukningen var ganska hög, men vad står man inte ut med?

Så för en vecka sedan kom CatIt in i vår lägenhet (matte har suktat efter en sådan läääänge, men det har aldrig funnits 400kr över). Inga vattenpölar, drickande katter och glad Husse och Matte. Allt frid och fröjd (på vattenfronten 😉 )

/Mien

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *