Kategoriarkiv: Vardagligt babbel

Om allt och inget

Kom igång med Instagram – Del 4

Dags för lite detaljer med Instagram. Jag tänker gå igenom vad en hashtag är och hur den funkar, hur du byter profilbild och en hel del mer.

Genvägar till avsnitt

Sök efter en person, en tag eller en plats
Gör ett anrop till en person
Tagga en person i en bild (och hur ser det ut när du blir taggad?)
Jag skrev fel eller vill ta bort bilden, hur gör jag det?
Kommentarer och Likes
Använd en Hashtag (#)
Byt Profilbild

Starta appen och gå till din profil (gubben nere i högra hörnet)

Vi börjar med en liten översikt över ett par knappar

Screenshot_2015-07-11-20-51-56-1

Jag kommer att snabbt gå igenom dessa fyra knappar som du ser precis ovanför dina bilder
Fyrkanten – Visar dina bilder i rader med tre på varje rad.
Ränderna – Visar dina bilder så som de ser ut i flöden. En efter en rakt ned med kommentarer.
Kartnålen – Visar på en karta var dina bilder är tagna, beroende på om du använder Photo Map eller inte (Se Del 3 för mer information om Photo Map).
Tavlan – Här ser du de bilder där du har blivit taggad


Sök efter en person, en tag eller en plats

Innan vi börjar med ett anrop eller något annat, så är det bra om du följer någon. Du kan följa mig om du vill på miensdotorg. Du kan utan problem göra detta utan att följa just mig, du kanske redan följer en massa konton som du kan skicka ett anrop till 🙂
För att hitta mig är det lättast att göra en sökning.

Sökning

Klicka på förstoringsglaset längst ned på Instagram. Skriv sedan in det du söker efter. Du kan välja om det är en topsökning, då får du fram de mest populära på det sökordet, eller om du söker efter en person, en tag (hashtag) eller en plats.
Som du ser på den här bilden så har jag sökt på top eftersom jag fick en bra träff på en gång. Det är jag som är högst upp :). Stirra dig inte blind på bilden, leta efter rätt kontonamn istället. Det finns en möjlighet att jag bytt profilbild efter det att denna skärmdump är tagen.

miensdotorg
Klicka på mitt namn (miensdororg) så kommer du till mitt konto. Där kan du enkelt följa mig genom att klicka på den stora knappen där det står Follow.


Gör ett anrop till en person

Nu så, nu följer du minst en person, så nu provar vi att göra ett anrop.
Välj en bild som du vill lägga upp, och gör precis som i Del 2, men stanna lite när du skriver din text till bilden.

Screenshot_2015-07-11-21-01-07

För att kunna få upp en lista med namn, så måste du följa den person som du vill anropa. Annars går det bra om du vet det fullständiga Instagramnamet. Jag följer Kit & Clowder och kan därför anropa det kontot här.
Börja med att skriva ett @-tecken skriv sedan de första tecknen i namnet så bör det komma upp i listan. Välj det konto du vill anropa och gör sedan klart din bild (fortsätt skriv text eller klicka på bocken).

Screenshot_2015-07-11-21-03-26
Nu får den personen ett meddelande på sitt konto att du nämnt henne eller honom.


Tagga en person i en bild (och hur ser det ut när du blir taggad?)

När vi nu ändå håller på så kan vi tagga en person i en bild också. Detta är vanligast på bilder med människor. Jag har valt en bild på något jag pysslat för att jag inte vill lämna ut personer med deras kontonamn hur som helst.

Screenshot_2015-07-12-13-40-24

Lägg upp bilden och skriv in din text. Klicka sedan på Tag People innan du klickar på bocken uppe i högra hörnet.

Screenshot_2015-07-12-13-40-44

Nu ser du din bild i större format och kan klicka i den. Klicka på det ansikte (i mitt fall den tass) som du vill tagga. (jag klickade på den vänstra tassen).

Screenshot_2015-07-12-13-40-51

Börja skriv in namnet på den du vill tagga så får du upp en lista som du kan välja från. Klicka på rätt namn.

Screenshot_2015-07-12-13-40-56

Nu har min vänstra tass fått en tagg. Vill du lägga till fler personer klickar du på nästa ansikte och skriver in namnet. Klicka på den blå bocken när du är färdig.

Screenshot_2015-07-12-13-41-55

Så här ser det ut när du är taggad i en bild (när du klickar på knappen med tavlan, se överst i denna post). Klickar du på bilden så ser du vilka som är taggade i den. Du kan tagga dig själv i en bild (vilket jag gjorde här) om du vill.


Jag skrev fel eller vill ta bort bilden, hur gör jag det?

Ibland kan man ha lite bråttom och skriva fel eller glömma nämna något innan man skickar iväg bilden. Då kan det vara bra att gå in och ändra. Du kan ändra i din text, göra ett anrop eller lägga till en hashtag. Du kan också tagga en person. Du kan bara ändra i dina egna bilder.

Screenshot_2015-07-11-21-04-31

När du tittar på bilder i flödet eller på din egen profil så ser du tre små prickar till höger om kommentarerna. Detta är en liten meny som du kan klicka på.

Screenshot_2015-07-11-21-03-35

I den här menyn kan du välja Edit. Väljer du Delete så tar du bort bilden från ditt konto. Klicka på edit, så ska vi ändra texten till denna bild. (du behöver inte ändra något, men klicka edit i alla fall så att du får se hur det ser ut.)

Screenshot_2015-07-11-21-03-47

Ändra din text eller tagga en person och klicka sedan på bocken uppe i högra hörnet så ändras din text.


Kommentarer och Likes

Att kommentera en bild eller gilla en bild är inte svårt.

Screenshot_2015-07-11-21-04-31

Tittar du precis under en bild så ser du ett hjärta och en pratbubbla. Klickar du på pratbubblan så kan du kommentera bilden. Du kan göra anrop och använda en hashtag precis som vanligt i en kommentar (för hashtag, se nästa avsnitt).

Screenshot_2015-07-11-21-05-05
För att gilla en bild kan du antingen klicka på hjärtat under bilden eller dubbelklicka på själva bilden. Du ser då ett transparent hjärta på bilden som försvinner ganska fort. När hjärtat under bilden är rött har du gillat den bilden. För att du bort din gillning klickar du på hjärtat igen.


Använd en Hashtag (#)

När man använder en Hashtag kan man säga att man bokmärker bilden. Hashtagen skriver du i texten till din bild och den blir då en länk.

Screenshot_2015-07-12-14-57-20

Klickar man på en sådan länk får man upp alla bilder med den hashtagen. (det finns inte så många bilder med #miensdotorg, men använd gärna den taggen om du vill prova 🙂 )Väljer du att dela din bild på Facebook eller någon annan stans där hashtaggar funkar så följer den med i din text.
Det finns hashtaggar till det mesta, och finns den inte så skapas den när du skriver. För att vara trevlig mot dina följare så tagga inte varje ord i din text. #Det #Blir #Väldigt #Jobbigt# Att #Läsa #Då. Stora och små bokstäver har ingen betydelse i din tagg men kan göra det lättare att läsa den. #MiensDotOrg är lättare att läsa än #miensdotorg. Du kan inte använda mellanslag, bindestreck eller andra tecken i din hashtag.

Screenshot_2015-07-12-15-02-28

Överanvänd inte taggar men vill vill du använda många är det bättre att skriva din text till bilden i vanlig text och skriva alla taggar i slutet.

 
Byt Profilbild

Ibland så vill man byta sin profilbild. Du har kanske tagit en bättre bild på dig själv eller vill fira något speciellt.
Screenshot_2015-07-12-15-11-12

Gå till din profil och klicka på din bild. Du får då upp en meny där du kan välja hur du vill byta bilden. Jag har valt att ta en bild från arkrivet (Choose from Library)

Screenshot_2015-07-11-20-51-48

Placera bilden som du vill ha den och klicka på bocken så har du en ny profilbild.

 

 

Kom igång med Instagram – Del 3

Denna del borde egentligen legat som del 2, men det är roligare att komma igång istället för att hålla på med inställningar, eller hur?
Här kommer jag att visa de vanliga inställningarna och hur du kopplar ihop ditt Instagramkonto med Facebook och andra sociala medier.
Vissa av dessa inställningar kan se annorlunda ut om du använder en Iphone eller Ipad. Då gör du inställningar där du brukar och inte direkt i appen.

Starta appen och gå till din profil (gubben längst ned till höger)

Screenshot_2015-07-11-19-40-05-2

Uppe i högra hörnet ser du tre punkter. Klickar du på dessa kommer du till Options där du kan göra en del inställningar. Klicka där för att komma igång.

Screenshot_2015-07-11-19-40-18

Om du inte valde att Instagram skulle kolla ditt Facebookkonto efter vänner när du skapade kontot så har du möjlighet att göra detta under Follow People. Du kan också kolla av dina kontakter. När du gör detta så får du en lista på personer som har konto på båda ställena och du kan välja vilka du vill följa.
Under Account hittar du inställningar för ditt konto. Här kan du ändra i profilen (vi återkommer till det), byta lösenord mm. Du kan också göra ditt konto privat genom att dra reglaget till höger. Ett privat konto innebär att dina bilder inte syns i sökningar som görs. Du får också godkänna de som vill följa dig.

Notera:
Ditt konto blir inte hemligt. Om någon som har ett öppet konto gillar en av dina bilder så kommer den bilden att synas när någon annan tittar på de gillade bilderna. Lägg därför inte upp allt för privata bilder på Instagram då du aldrig kan vara säker på att de inte sprids. (Detta gäller överallt på Internet!)

Screenshot_2015-07-11-19-40-26

Scrollar du nedåt hittar du rubriken Settings. Vi återkommer till alternativet Linked Accounts och tittar istället på Puch Notifications. Klickar du här får du en massa alternativ, se bild nedan.
Under Camera så väljer du om du vill ha bra eller lite sämre kvalitet på dina bilder. Så länge du inte har en väldigt dålig uppkoppling tycker jag att du kan ha den kvar på High-Quality.
Resten av inställningarna beror så pass mycket på vilken telefon du använder och hur du använder den så jag lämnar dessa helt öppna. Generellt så kan du låta det vara som det är.

Screenshot_2015-07-11-19-41-32

Jag går inte igenom allt här vad gäller Notifications, det är inte så svårt att välja hur du vill att din telefon ska tala om för dig vad som händer. Personligen har jag allt på From Everyone, men det är för att jag har ett öppet konto och det är ett lätt sätt att hålla koll på vad som händer. Jag har inte heller jättemycket trafik, så det är kul att se på en gång när någon och kommenterat en av mina bilder. Har du ett konto med många följare kan det vara skönare att stänga av vissa notifieringar. Det är kanske lättare för dig att gå in på ditt konto och se vad som hänt än att telefonen vibrerar i din ficka i tid och otid.
Du kan alltid gå tillbaka hit och göra förändringar varefter du märker att det funkar eller inte.

Screenshot_2015-07-11-19-41-03

Om du nu scrollar tillbaka upp till Linked Account (under Settings) så kopplar vi ihop ditt Instagram med din Facebook (du kan välja vilket konto som helst, det är bara att följa instruktionerna som kommer upp på skärmen).
Börja med att klicka på Facebook. Texten kommer då att bli blå och du får en blå bock längst till höger. Klicka en gång till på texten så får du upp en ny skärmbild. Om du inte har Facebook i din telefon så kommer Instagram att fråga efter mer specifika uppgifter. Här utgår jag ifrån att kontot redan finns på telefonen.

Screenshot_2015-07-11-19-41-17

När du klickat ok så kan du alltid ångra dig. Väljer du Unlink så tas kopplingen bort och du visar bara dina bilder på Instagram. (dessa inställningar kommer åt genom att gå till Linked Account och sedan klickar på det konto du vill koppla bort).

Screenshot_2015-07-11-19-40-47

Om du går tillbaka ett steg och istället går in på Edit profile (under Accounts) så kan du fylla i lite information om dig själv. Detta syns sedan när någon går in och tittar på ditt konto. Det är inget du måste fylla i, men det är en bra idé om du vill sprida eller hänvisa till din blogg eller hemsida.
Vi börjar från toppen, alla dessa inställningar går att ändra när du vill. Jag rekommenderar dock att du inte ändrar de två översta för ofta. Detta kommer bara att förvirra dina följare.
Den lilla annonstavlan – Detta är ditt användarnamn, det syns inte ute i flödet, bara på din profil.
Gubben – Detta är ditt namn på Instagram. Det är detta som syns i flödet, och vill någon anropa dig så används detta namn.
Jordgloben – Adressen till din webbsida, blogg eller vad du vill, bara det finns på internet. Adressen måste vara en korrekt www-adress och sluta på .org/se/com/eller något annat.
Citattecken – Här kan du skriva en kort text om dig, din webbsida eller om din Instagram. Vad du vill helt enkelt.
Det som finns under privat information är helt upp till dig om du vill fylla i. E-mailadressen är samma som när du registrerade kontot.

Screenshot_2015-07-11-19-40-05

Så här ser det ut när allt är ifyllt och någon tittar på din profil. Namnet i det blå fältet högst upp är det du fyller i vid Gubben.

Sådär ja, du har nu kommit lite längre med ditt Instagramkonto. I nästa del fokuserar vi på roligare saker som att ändra profilbild, hur man anropar någon och hur du använder en hashtag.

 

 

Kom igång med Instagram – Del 2

Nu när ditt konto på Instagram är registrerat vill du kanske lägga upp egna bilder och hitta fler att följa?
Vi börjar här med att lägga upp en egen bild. Se till att du har en bild på telefonen eller plattan som du känner att du kan lägga upp.

Starta appen Instagram

På följande bilder så ser du tre knappar som har med min platta att göra, inget med Instagram alltså. Bara ignorera dessa 🙂
instagran-knappar02

instagram - knappar

Vi börjar med lite fler knappar. Längs ned finns fyra olika knappar. Jag beskriver de från vänster till höger.
1. Huset. Detta är ditt flöde, här hittar du alla bilder som de du följer har publicerat.
2. Förstoringsglaset. Vill du söka efter en person eller en hashtag söker du här.
3. Kameran. Klicka här för att ladda upp en bild till ditt Instagramkonto.
4. Pratbubblan. När någon gillar en av dina bilder, kommenterar en av dina bilder eller nämner dig i en kommentar så syns det här.
5. Gubben. Här är din profil. Här kan du ändra uppgifter, se dina egna bilder och ändra inställningar.

Klicka nu på kameran, så lägger vi upp en bild på ditt konto.

instagram-adPic01

Den stora bilden är den bild som är vald, nedanför hittar du de bilder som finns på din telefon eller platta. Vill du använda en bild som finns på Dropbox, Google Photos eller annan molntjänst måste du först ladda ned bilden till din telefon eller platta.
Under bilderna har du tre alternativ. Gallery visar bilderna, Photo låter dig ta ett foto direkt och Video låter dig filma direkt.
Låt den stå på Gallery och välj en bild som du vill lägga upp. Instagram använder ett format som är fyrkantigt. Om din bild är avlång, vilket är det vanligaste, så kan du flytta bilden för att få det du vill ha i fokus i mitten. Flytta runt din bild lite för att se hur det ser ut. Klicka på den blå pilen uppe till höger för att få vidare när du är klar.

instagram-adPic02

Nu är du på Edit, vill du byta bild klickar du på pilen uppe till vänster. Om du vill ändra ljuset i din bild så kan du prova dig fram med lite olika alternativ här. Klicka dig runt och se vad som händer med din bild. Mellan din valda bild och de olika alternativen har du tre knappar. På dessa kan du ändra lite olika saker. Prova dig fram så att du känner dig hemma. När du är nöjd med din bild klickar du på den blå pilen till höger.

instagram-adPic03

Nu ser du din bild som en pytteliten miniatyr och det är dags att skriva en liten text till den. Texten skriver du precis som vanligt med tangentbordet som kommer upp på skärmen när du klickar på Write a Caption…
Det finns lite alternativ här också.
Tag people – Här kan du tagga personer som är med på bilden du lägger upp, precis som man kan tagga personer i bilder på Facebook. Du klickar på ansiktet på rätt person och skriver in deras namn.
Add to Photo Map – Här kan du ange var bilden är tagen (eller var du befinner dig). Du kan ange både en riktigt plats (Stockholm) eller en egen plats (Mitt pysselbord). Dra reglaget till höger för att aktivera detta eller till vänster för att stänga av det. Under skriver du in platsen du vill använda.
Share – Här prickar du av var du vill att din bild med text ska synas förutom på Instagram. Just nu så kan du inte välja något alls, för du har inte kopplat ihop Instagram med någon annan tjänst ännu.

Tittar du på den övre delen av skärmen så ser du att du kan välja två alternativ här. Followers är valt som standard, då ser alla som följer dig din bild. Om du istället vill skicka en bild direkt till en person så väljer du Direct. Där kan du sedan välja vem som ska få bilden.

Är du redo att skicka din bild? Klicka i så fall på den blå bocken uppe till höger.

instagram-adPic04
Så fort Instagram har laddad klart så finns din bild i ditt flöde och i flödet hos alla som följer dig.

Nästa steg är att kolla på lite inställningar.

 

 

Kom igång med Instagram – Del 1

Denna post är för den som vill komma igång med Instagram, men känner sig lite osäker på hur det hela fungerar. Just här går jag igenom hur du registrerar dig, hur du lägger till bilder och tittar på andras bilder kommer i del 2.

Först och främst måste du ha appen Instagram. Denna hittar du där du köper eller laddar ned dina vanliga appar (olika beroende på om du använder en androidtelefon/platta eller någon av Apples produkter).

Då så, börja med att ladda ned appen och starta den.
(Och förlåt för den ovanligt dåliga bildkvaliten. Alla lampor slår i skärmen för mig, så det var svårt att få till riktigt ljusa och fina bilder).

Kom igång med Instagram

Detta är startbilden för Instagram. Högst upp har du två alternativ; Sign up eller Log In.

Kom igång med Instagram

Vi ska ha Sign Up, så se till att det är valt (den lilla vita pilen ska vara under texten).

Klicka (dutta med fingret) på Enter your email. Då får då upp tangentbordet och kan skriva in din mailadress.
Om du hellre vill använda Facebook som inlogg klickar du på Log in with Facebook. Du kommer då att få logga in med ditt facebookkonto och kan hoppa en bit ned i denna text.

Av säkerhetsskäl så har jag inte tagit bilder på följande steg, men det är inte så svårt.
När du skrivit in din mailadress så ser du en liten blå text som säger Next. Klicka på den.
Skriv in ditt namn, om du vill. Detta är inte obligatoriskt, så du kan hoppa över detta om du vill. Klicka på next.
Dags för ett användarnamn. Det är detta namn som kommer att synas på ditt konto. Om det blir helt fel eller om du vill ändra någon gång i framtiden kan du göra detta utan problem. Klicka next när du är klar. (om ditt användarnamn redan är taget så står det strax under fältet där du fyller i det).
Ett bra lösenord är något som inte direkt förknippas med dig och det för gärna innehåller ett par siffror eller andra tecken (!?#&)

Kom igång med Instagram

När du kommit till denna skärmbild är det dags för en profilbild. Profilbilden är rund och syns bredvid ditt användarnamn. Du har ett flertal sätt att välja en bild på, välj det sätt som passar dig bäst.
Jag valda att ladda upp ett foto (Choose from Library), men väljer du ett från Facebook eller att ta en bild här och nu så går det lika bra.

instagram-reg03

Du kan flytta bilden för att få fokus på det du vill ha som profilbild. Profilbilden går att byta lika lätt som på Facebook om du ångrar dig och vill ha en annan senare.

Kom igång med Instagram

När du är nöjd med bilden klickar du på den blå bocken högst upp till höger för att komma vidare.

Kom på igång med Instagram

Vill du att Instagram ska hitta dina vänner från Facebook så klickar du på den blå knappen. Det kan ta en stund för Instagram att gå igenom ditt Facebookkonto, så ha lite tålamod. Vill du inte hitta dina vänner från Facebook klickar du på Skip uppe till höger.
Instagram vill även kolla av dina kontakter i telefonen, men även här kan du välja Skip om du vill.
instagram-reg05

Nu är ditt konto igång. Instagram föreslår några populära personer att följa.

Kom igång med Instagram

Hittar du något som ser intressant ut så klickar på Follow ovanför den profil du vill följa. När du är klar så klickar du på den blå bocken uppe till höger. Du kan välja att inte följa någon om du vill.

Kom igång med Instagram

Så här ser ditt flödet ut om du inte har valt något att följa, valde du något i det förra steget så ser du en massa bilder.
Hur du lägger upp egna bilder, skriver text mm kommer i nästa steg.

 

 

 

Mer i shoppen

Min rensning fortsätter. Idag hittade jag fler servetter som nu finns att köpa. Sedan har det kommit upp mer dies, stickers och pennor. Sakta med säkert blir det mer plats i mina hyllor. I alla fall så fort jag har sålt det som ska säljas, just nu tror jag det tar mer plats än innan 🙂
Ett gäng nya servetter

Webshop

I min kamp för att få mitt pysselrum bättre organiserat och mindre rörigt så har jag nu bestämt mig för att rensa en del. Jag går igenom lite i taget och lägger upp i en webshop. Det är lättast för mig att organisera det hela på det sättet.
Miens Second Hand Pyssel

Just nu finns det massor med servetter, lite julstämplar och dies. Dekorationer är på väg upp lite i taget. Så småningom kanske det dyker upp lite smyckesgrejor också. Det beror på hur det ser ut när jag är färdig med allt annat pyssel. 🙂

Ta chansen och hitta något du vill ha till ett bra pris. Mycket av det som dyker upp kan vara svårt att få tag på idag.

shop.miens.org

2014 i sammanfattning

2014 i siffror
Mien gillar siffror så i år har hon sammanställt så många siffror hon har kunnat. Detta har resulterat i följande:
Under 2014 hade hon 5400 unika visningar på www.miens.org.
Den bästa dagen var 23 mars då Stämpelförvaring, nu med bilder toppade allt överallt.
Mien bloggar väldigt regelbundet. Som mest har det gått sju dagar mellan två poster och hon favoriserar tisdagar. Totalt har hon postat 68 nya poster under 2014.


Flitig skribent
Att vara flitig skribent är viktigt säger Mien och visar på hur många ord hon faktiskt har skrivit under 2014. I bloggen kan man hitta 15 664 ord i 68 poster. Hon gillar ordet för och har använt det 120 gånger under året. Det längsta hon skrev var under November.


Nyheter 2014 och vad händer 2015?
Miens.org bytte under 2014 inriktning och har nu ännu mera pyssel och inspiration än någonsin förr. Mien lovar att det ska fortsätta i samma anda även under kommande år. Inriktningen mot mera pyssel gjordes för att Mien kände att det var svårt att veta hur mycket privat hon skulle vara i bloggen. Att skriva om pyssel är något hon alltid gillat att göra, så allt blev bättre med en annan inriktning. Att lämna allt det privata bakom sig kommer dock inte att ske. Hon säger att det ändå fortfarande är hennes bloggstat2014-abc och den kommer att fortsätta att spegla henne, men i lite mindre omfång än tidigare.
En annan nyhet som presenterades under året var ett helt nytt och fräscht tema. Det är nu ljust och luftigt med flera möjligheter att göra varje post till något lite speciellt. Pysslets ABC är också helt nytt, här hittar du förklaringar till mycket inom pyssel. Det har också blivit mycket lättare att hitta steg-för-steg-beskrivningar genom att allt finns samlat i en meny och det har också blivit lättare att ladda ned filer. Mien säger att det är fler nyheter på gång. Bland annat så ska hon jobba på att alla steg-för-steg-beskrivningar ska finnas som PDF och att det ska bli mer gjort med Silhouetten.

Mest lästa
Miens läsare gillar:
Stämpelförvaring, nu med bilder – 205 visningar.
Gör en egen kransstomme – 186 visningar.
Mitt smyckeskrin! – 146 visningar.
Pappersförvaring – 140 visningar.
Dekorera ett kakfat med decoupage – 122 visningar.


Läs en bok eller två
stat2014-bookMien, från miens.org, gillar mer än bara pyssel. Hon stoppar gärna näsan i en bok och satte nästan rekord i läsning under 2014. Hon har läst 86 böcker och säger att hon är lite besviken att hon inte nådde sitt mål på 90 böcker. Fast hon lägger till att hon har fokuserat på bloggen mycket mer i år och många av böckerna hon läst har varit ovanligt tjocka. Som exempel ger hon ”The deed of Paksenarrion” som faktiskt är på hela 1184 sidor.
Trots att det inte blev så många böcker som hon tänkt så har hon ändå läst 34 726 sidor. Hon blandar friskt mellan e-böcker och pappersböcker.
Vill du se mer av Miens läsande så finns hon på Goodreads.


Sociala Medier
Mien har under året fortsatt att vara flitig på Instagram. Till höger i bloggen kan du se de senaste bilderna, men hon rekommenderar att du istället följer henne på Instagram (@miensdotorg). Där kommer det alltid att finnas fler privata bilder, så ta chansen att lära känna Mien bättre. Det dyker också upp lite godbitar från hennes pysselbord då och då. Allt sådant som inte visas i bloggen som sker under arbetets gång.
Följ migDu hittar även miens.org på facebook och på Google+. Följer du bloggen på FB eller G+ så får du uppdateringar när något nytt publiceras i bloggen.
Självklart finns hon också på Pinterest där du hittar allt från bröllopsinspiration till kamerainställningar och pärlplattor.

Julkort med 3 eller 6

Utmaningar är verkligen perfekta när man har kört fast i sitt pysslande. Jag har precis börjat komma igång med julkorten, det här är nummer tre som är gjort för att skickas. Jag har fastnat redan nu med att inspirationen tryter, men den här utmaningen på Facebook fick det att lossna lite. Att jag dessutom inte har köpt några nya julpapper, ännu, gör också att det står lite still. Nya papper ger mig alltid en push.

Jukort med 3 eller 6 av allt

Det här kortet är enkelt i vikningen. Det är en stomme på 6×6″ där jag skurit av 2″ från framsidan. Utmaningen på facebook gick ut på att man skulle ha tre eller sex av allt. Det var dock tillåtet med en cardstock, en bild och en text.

Tre rosor, sex halvpälro och en tag

Jag tror att jag lyckades ganska bra med det hela. Här är det en text, tre blommor och sex halvpärlor (pearlmaker). Det mönstrade papperet är satt på en ljusblå cardstock, som sedan återkommer på två ställen till (tre blå paneler).

Tre snöglingor med tre blingstenar och en bild

Tre snöflingor finns med, den tredje gömmer sig lite bakom bilden ned till höger.

Tre mönstrade papper, tre blingstenar

I varje snöflinga sitter det en blingsten, och tre till sitter på min bårder. Bården är gjord med en kantstans. Totalt är det också tre olika mönstrade papper.

Min materiallista:

 • 1 vit cardstock
 • 1 blå cardstock
 • 3 mönstrade papper (Inkido och Maja Design kollektioner från 2012 och 2013)
 • 1 bild från ett klippark (kan vara Panduro förra året)
 • Snöflingor med stans från Panduro
 • Blingstenar
 • Bårderstans från Martha Stewart
 • 3 rosor
 • 1 tag
 • Textstämpel från You Do – Jul tags
 • Vit pearl maker

Min sommar 2014

Jag har lyckats blogga mycket under sommaren, men det har i stort sätt bara varit pyssel, så här kommer en massa opyssliga bilder från min sommar.

Jag har ätit en massa god mat, mycket skaldjur :). Jag har ätit middag med min pappa och syster med familjer. Jag hade en underbar dag i gamla stan med Klara (systerdotter). Jag var i kungsträdgården under We Are Sthml. Vi rakade Grafitti och flyttade ut från sovrummet pga värmen. Jag kom igång med min träning vilket i sin tur ledde till att jag inte kunde rensa ut en massa klänningar.

Hitta Mien på nätet

I menyn till höger så har du möjlighet att följa mig på lite olika sätt. På Pinterest hittar du saker jag inspireras av och gärna sprider till dig. Instagram använder jag för att visa lite snabbt vardagsliv, så följer du mig där kan du få se både det ena och det andra.

Nu har det tillkommit två nya knappar. Den ena är till min facebooksida. Om du gillar den så får du snabbt uppdatering när något nytt händer här i bloggen.
Om du inte använder Facebook kanske du finns på Google+? Även där har du nu möjlighet att följa bloggen. Lägg bara till mig i din cirkel så får du uppdateringar från mig.

 

Följ mig

Googels sökresultat ser bra ut

Var ute i ett annat ärende och googlade på Hama Beads. Blev väldigt glad och väldigt förvånad när jag såg att min post om Super Mario svampen och min fågel låg så bra till i träfflistan.

Träffresultat på Google - Hama Beads

Att hamna som träff fyra efter annonserna känns ju inte allt för fel.
Kanske kommer allt jobb jag gör bakom kulisserna ge resultat trots allt. 🙂

Körsbärsblommor

Körsbärsblommor i Kungsträdgården

Om jag någon gång i mitt liv bor i hus, så måste jag ha ett körsbärsträd. Inte för fruktens skull, även om den är god, utan för blommornas skull. Alla dessa supersöta rosa blommor som hänger i klasar. Det går inte att motstå dom.

cherryblommom2014-01

I Kungsträdgården finns det ett två långa rader med blommande träd. Under påskhelgen tog jag och H, och en massa andra människor, chansen att njuta lite av dessa blommor. Jag har plockat ut mina favoritbilder som jag tog, men det blev massor med härliga bilder den dagen. Vädret var helt perfekt och det surrade en del bin bland alla blommor.

Klase körsbärsblommor

Körsbärsblommor

Körsbärsblommor

Knoppar med körsbärsblommor

Körsbärsblommor

Körsbärsblommor

Körsbärsblommor

Körsbärsblommor