Allt för katten

Jag och levande växter går inte ihop i den lägenhet där vi idag bor. Vi har stora fönster, men antingen släpper de inte in något ljus (taket skymmer) eller så släpper de in på tok för mycket ljus (söderläge). Jag har dödat allt för många blommor under åren för att ha något annat än ett fåtal kaktusar som inte är de snyggaste krukväxterna man kan få syn på.

Ibland gör jag dock ett försök för katternas skull, eller kattens skull den här gången. Att tugga ampellilja är mycket godare än kattgräs och det är lätt att få till en kruka till Grafitti.
I våras köpte jag en planta och hängde den i vardagsrumsfönstret. Den behöver inte mycket vatten, men den ser inte lika frodig ut som på bilderna i den här googelsökningen. Jag borde helt klart bli bättre på att vattna den och kanske till och med plantera om den.
Idag tyckte jag det var dags att knipa lite skott som ska få rota sig och sedan planteras i en kruka åt Grafitti. Precis när jag stod där med saxen så slog det mig vilka fina blommor den har. Klart att kameran kom fram, så idag bjuder jag på bilder på en slokande ampellilja och dess söta blommor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *