Kategoriarkiv: Fotografier

Kameran och jag är inte alltid bästa vänner, men ibland blir det bra. Här dyker dom där små guldkornen upp, men du kan även få se riktiga tabbar eller roliga lösningar.

Allt för katten

Jag och levande växter går inte ihop i den lägenhet där vi idag bor. Vi har stora fönster, men antingen släpper de inte in något ljus (taket skymmer) eller så släpper de in på tok för mycket ljus (söderläge). Jag har dödat allt för många blommor under åren för att ha något annat än ett fåtal kaktusar som inte är de snyggaste krukväxterna man kan få syn på.

Ibland gör jag dock ett försök för katternas skull, eller kattens skull den här gången. Att tugga ampellilja är mycket godare än kattgräs och det är lätt att få till en kruka till Grafitti.
I våras köpte jag en planta och hängde den i vardagsrumsfönstret. Den behöver inte mycket vatten, men den ser inte lika frodig ut som på bilderna i den här googelsökningen. Jag borde helt klart bli bättre på att vattna den och kanske till och med plantera om den.
Idag tyckte jag det var dags att knipa lite skott som ska få rota sig och sedan planteras i en kruka åt Grafitti. Precis när jag stod där med saxen så slog det mig vilka fina blommor den har. Klart att kameran kom fram, så idag bjuder jag på bilder på en slokande ampellilja och dess söta blommor.

Fotat i naturen

Hade med mig kameran på en promenad och fick några bra naturbilder.

Körsbärsblommor

Körsbärsblommor i Kungsträdgården

Om jag någon gång i mitt liv bor i hus, så måste jag ha ett körsbärsträd. Inte för fruktens skull, även om den är god, utan för blommornas skull. Alla dessa supersöta rosa blommor som hänger i klasar. Det går inte att motstå dom.

cherryblommom2014-01

I Kungsträdgården finns det ett två långa rader med blommande träd. Under påskhelgen tog jag och H, och en massa andra människor, chansen att njuta lite av dessa blommor. Jag har plockat ut mina favoritbilder som jag tog, men det blev massor med härliga bilder den dagen. Vädret var helt perfekt och det surrade en del bin bland alla blommor.

Klase körsbärsblommor

Körsbärsblommor

Körsbärsblommor

Knoppar med körsbärsblommor

Körsbärsblommor

Körsbärsblommor

Körsbärsblommor

Körsbärsblommor

Stockholm

Semester på hemmaplan. Vi börjar bli duktiga på det, H och jag 🙂

I slutet på förra veckan uträttade vi lite ärenden och avslutade med glass i gamla stan och en promenad längs vattnet. Kom inte på att fota något förrän glassen var uppäten och solen gått i moln. Ibland är det skönt att glömma lusten att fota, jag ser det som att jag njöt av att umgås med den jag älskar och av dagen.

Bilderna nedan är tagna från logårdstrappan på Slottet (Östra fasaden).
Nedan syns tornet på Nordiska Museet, Masterna på skeppet Vasa och Östasiatiska Museet. Bron är Skeppsholmsbron.

image

Nationalmuseum, som tillfälligt har flyttat till Konstakademin under renoveringen.

image

Herr Frost

Jag är inget stort fan av vinter igentligen. Trivs bäst när det är varmt och sol, men jag kan ändå se skönheten i en vinterdag.
Dom här bilderna tog jag i går eftermiddag. Härligt frostbitna träd mot blå himmel. Nästan att jag glömde hur mycket jag frös 🙂

image

Mera vår

Var två veckor sedan dessa bilder togs, men med tanke på den sista tidens väder så kan dom kanske komma med lite glädje och vårkänsla.

Körsbärsträden som jag hade med i förra omgången har jag inte tittat på sedan dess. Dom står kanske i full blom just nu. Men då får dom göra det, för fota dom i regn tänker jag inte göra. Vi får väl se om det blir en solstrimma eller två i helgen och om jag hinner ut en snabbis 🙂

(pga tekniska problem är bilden utbytt mot en ny version, men alla foton är samma)

Vårkänslor

Ja, det är bara mars, snudd på februari. Ja, det är kallt ute, i alla fall idag när det blåser. Ja, jag har vårkänslor. Ja, nästan all snö är borta. Så nu kan jag inte låta bli.

Idag är det officiell vår i den här bloggen. Headern blev med tulpaner, så nu är det så. Bara för er att finna sig i 🙂

Jag köpte för övrigt årets första bukett med tulpaner igår. Det blev lila som passar bra i vardagsrummet. Det ger en liiten klick trädgård för mig. Lägenheten ger ju inte så väldigt många tillfällen till att skrapa undan lite löv för att leta efter knoppar. Eller för att se buskar få lite liv igen efter vinterdvalan.
Mina fina tulpaner hade jag i alla fall tänkt skulle få pryda headern, men det blev inte så. Jag fick inte till det på ett snyggt sätt på den lilla yta som headern är. Det blev bara så här, å det passade inte.

Nu ska jag försöka att inte blogga mera idag, utan spara det till i morgon 🙂

Ut i solen med er, men glöm inte halsduken

:hart:

Figurerna dinglar i vinden och gör det hela till ett vindspel

En promenad i solen…. trodde jag

Rubriken skulle lika gärna kunna vara ”Det kom ett brev med posten” 🙂

Jag fick en AVI idag, och jag visste precis vad det var som väntade på posten, så jag tänkte slå en massa snöflingor i en smäll och ta en promenad. Vädret här är härligt idag. Kritvit snö i lagom mängd, strålande sol, molnfri himmel och runt -4. Låter väl perfekt eller hur?
Det var det inte kan jag säga. Det som inte syns utanför mitt fönster är att det blåser vindar från Antarktis. Isande vindar som riktigt skär kinderna i strimlor och ser till att nästippen ramlar av. Min lilla ”idyll” fick ett ganska snöpligt slut tror jag. Tyvärr är ju jag envis, så promenad skulle det bli, istappar i ögonfransarna eller inte. Resultatet blev visserligen att jag har en massa nya snygga papper att göra present av, men även att mina lår lär ta en vecka på sig att tina och min näsa är ganska känslolös just nu.
Tur i oturen att lilllkameran låg i jackfickan, för jag fick äntligen bilder på skulpturen som står i närheten. Det är en konstnär och en grupp barn som har åstadkommit en skulptur i plåt/stål. Figurerna i den fladdrar i vinden och förvandlar den till ett gigantiskt vinspel med en väldigt skön klang.

Skultur i plåt/stål med hängande barnfigurer

Figurerna dinglar i vinden och gör det hela till ett vindspel