Boklista för Maj (sammanfattning)

Det blev inte så mycket läst den här månaden. Till stor del beroende på att jag har praktiken som tar tid och energi, men sedan så kämpande jag mig igenom Borta med vinden, och den tog tid.
Månadens bok på engelska blev en som jag har läst innan på svenska. Jag småfuskar lite på det sättet faktiskt, men mycket av min frustration försvinner när jag känner att jag hänger med i boken även om jag inte fattar en hel mening alla gånger. Boken blir som ny för mig i vilket fall när den är på originalspråket. Många fler nyanser som inte framträder i den svenska översättningen.
I alla fall, det blev den andra boken i serien om Harry Potter. Jag misstänker att dom flesta vet vad dom böckerna handlar om 🙂

Genom dina ögon är en fantasy skriven av Stephenie Meyer. Jorden har tagits över av parasiter som använder människorna som värdar. Allt hemskt och fult som brott, sjukdomar, våld osv har försvunnit, men det finns en eller ett par små gruppen med människor som fortfarande kämpar så gott dom kan.
Karamellskorna är en fristående fortsättning på Choklad av Joanne Harris. Anouk har blivit lite äldre och försöker leva i den nya värld som hennes mamma vill ha utan magi.
Lite historia slank det med också. Silvia Drottningen hittade jag faktiskt på loppis. Det är kul att läsa dom gamla porträttböckerna. Dom är skrivna utifrån så som kungafamiljen och samhället såg ut just då. Vilken iofs är ganska logiskt. Men man får en annan bild av hur det såg ut och fungerade då. Arkeologiska upptäcker i Sverige berättar om både kända och okända upptäckter. Författaren koncentrerar sig på dom utgrävningar som har innehållit något speciellt eller fört forskningen framåt. Hon har med utgrävningar som har skett i ”nutid” men även sådana som skedde i början på 1900-talet. Då låg man i gropen iklädd full kostym med väst och slips och hade pipan i mungipan 🙂

 

Maj (6)
Arkeologiska upptäckter i Sverige – Anna Lihammer
Karamellskorna – Joanne Harris
Silva Drottningen – Christine Samuelsson (1981, loppisfynd)
Harry Potter and the Chamber of Secrets – J.K. Rowling
Borta med vinden – Margaret Mitchell (påbörjad i april, tog lång tid)
Genom dina ögon – Stephenie Meyer

Lista för hela året hittar du här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *