Kort med minst fem utstansade delar

Var med i en utmaning på facebook igen. Den här gången skulle det göras ett kort där följande, och bara detta, skulle vara med:

  • 1 kortbas
  • minst 5 utstansade delar
  • minst 3 halvpärlor och/eller blingstenar
  • Stämpelfärg
  • Torrembossing
  • Band
  • 1 charm

Jag brukar inte använda så mycket utstansat på mina kort, och torrembossing är jag urdålig på. Jag äger ett antal embossingfoldrar, men glömmer att använda dem och tycker aldrig att det blir riktigt bra. Detta var verkligen en utmaning jag fick lov att fundera och klura på.

Kort från en utmaning på Facebook

Efter ett par försök fick jag till detta. Inte helt nöjd, finns vissa delar jag skulle vilja ha annorlunda. Det bästa blev nog bakgrunden, trots allt 🙂

Jag har torrembossat bakgrunden med en folder från Sizzix (Branches & Snowflake Set). Bården är gjord med en die från Marianne Design (LR0212). Den både skär och embossar. Rosorna på den har jag sedan färgat in försiktigt med en rosa stämpeldyna.
Min charm kommer från PY Hobby.

fb-utmaning-stansat02

Min fågel är utskuren med Silhouetten. Skärfilen heter Birds med id:9788. Fågeln är moterad (7 olika delar) och sedan satt på 3D-kuddar.

fb-utmaning-stansat03

Även Grattis är skuret med Silhouetten. Jag använde en font som heter Bready Regular Demo och monterade ihop bokstäverna så att jag fick ett helt ord och inte enskilda bokstäver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *