Uppdatering om Tassen

Han är fortfarande med oss!

I tre dagar har han nu varit hos veterinären och fått dropp med en massa vätska och mediciner. Han är nu hemma över helgen, så får vi se hur det går. Vi tar en halv dag i sänder.

Han mår fortfarande inte bra. Inte ens i närheten. Trots tre dagar med dropp så är hans njurvärden utanför den mätbara skalan. Förhoppningen var att det åtminstone skulle gå att mäta i går, men tyvärr så blev det inte så.
Han är hyfsat pigg trots allt, men det är tack vare all vätska. Allt hänger på vätskan helt enkelt. I helgen så är vårt mål att han ska äta en burk specialkost och dricka 2dl per dag/dygn. Han äter tack å lov själv, och i morse så letade han efter maten i min hand. Jag han knappt få fram burken förrän han var nere med nosen i den och åt. Vi kommer dock att få tvångsmata eftersom han inte äter tillräckligt på egen hand.
Förutom mat och vatten ska det i antibiotika 2 ggr/dag och magsårsmedicin (flytande) /8h. Vi kan inte ge allt på en gång, det finns inte plast i hans lilla mage, så det blir att vi får störa honom lite mer än vad vi skulle vilja. I skrivadets stund så ligger han i soffan bredvid Husse, annars är det korgen i sovrummet som gäller. Han sover väldigt mycket, men det märks att det är en mer utmattad sömn och inte bara må-dåligt-sömn. Det är jobbigt att vara hos veterinären där allt måste hållas koll på.

Junior och Grafitti är oroliga och påverkade, så klart. Grafitti drar sig undan och ligger gömd större delen av tiden. Junior är krävande och ska vara i knät eller ha uppmärksamhet i stället. Själv vill jag antingen klyva mig i tre eller gömma mig jag med. Chocken sitter fortfarande i tror jag. Det är svårt att greppa att han är så dålig och att det har gått så fort. Jag pendlar mellan att känna fasa för varje timme som tickar förbi och att vilja att tiden ska gå fort så att vi vet åt vilket håll det svänger. Vi är dock beredda på att vi får den här helgen och inte så mycket mer.

Ta hand om era egna älsklingar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *