Vår lilla lurv kommer att lämna oss…

Tassen har drabbats av akut njursvikt och mår allt annat än bra just nu.
Han har gått ned i vikt den sista veckan, så jag åkte till veterinären i går eftermiddag i tron att han hade problem med tänderna och inte ville äta.
Veterinären tittade på honom, tog lite prover och kom sedan med ett chockbesked. Hans njurvärden är extremt höga. Många av symtomen är sådan som han är. Han är ju ganska tillbaka dragen och älskar att ligga i timtals i soffan eller på sängen i lugn och ro. Han kräks ofta och ganska mycket, varför har vi aldrig fått reda på men delvis för att han hetsäter ibland. Symtomen på njursvikt är trötthet, kräkningar (dom blir illamående) och tillbakadragenhet.

Igår eftermiddag så låg han med vätskedropp till halv åtta. Idag har jag lämnat honom där igen och vi ska hämta honom i kväll. I morgon är det dags igen. Behandlingen går ut på att späda ut gifterna i hans kropp så mycket som möjligt. Motsvarande dialys för människan. Sedan får vi se hur han mår över helgen och ta nästa steg då, men prognosen är dålig och det handlar om ganska lite tid i dagsläget.

1 tanke kring ”Vår lilla lurv kommer att lämna oss…

  1. Dolores

    Det gör ont i hjärtat att höra att Tassen är sjuk. Det är svårt att skriva något som peppar eller som lindrar smärtan, för jag förstår att det inte går just nu. Vill bara att du ska veta att jag finns här och att jag förstår. Jag är ledsen för de beslut ni måste ta nu men jag lovar att det är det bästa för Tassen när han är så här dålig. Ni har fått många härliga år tillsammans och han har haft ett underbart och lyckligt liv. Stor kram på er! ?

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *