Kategoriarkiv: Kattprat

En familj med katter. Katterna har sin självklara plats i familjen och hemmet och så klart även i bloggen.

Grafitti blir rakad

Den här sommaren hade vi ett par riktigt varma veckor. H och jag klarade inte av värmen i sovrummet utan köpte en stor luftmadrass som vi låg på i vardagsrummet.
Grafitti var inte heller så förtjust i värmen. Hon låg och dåsade mest hela tiden och tappade aptiten. Vi började med att lägga ut frysblock i en handduk som hon kunde ligga på. Det uppskattades när hon låg på den, men så fort den tinade tillräckligt eller om hon bytte plats så blev det ju för varmt igen.

Grafitti dåsar

Fullt pälsklädd kisse som inte orkar någonting

Vi rakade alltid Tassen på somrarna när han levde. Han var en stor kisse med massor av päls som gärna tovade sig, och då passade det jättebra att raka honom under försommaren. Nu kom vi på att vi kan göra samma sak med lillskruttan.

Grafitti rakas

Hon var otroligt duktig när vi satte igång. Inte rädd för apparaten, utan väldigt tålmodig. Jag tror att hon njöt från första taget för hon spann hela tiden. Vi behövde inte ens hålla i henne utan bara vända henne när vi skulle komma åt andra sidan eller magen.

Grafittis avlägda päls

Hennes päls är väldigt tunn och fin, och det fanns bra mycket mer på henne än vad vi trodde.

raka-katt03

Efter första omgången, som tog 15-20 minuter så såg hon ut så här. Inte så jättevackert, men man får ta det i omgångar. Hon blev svalare och det var det viktigaste. Direkt efter detta började hon busa med en boll 🙂

raka-katt04

Morgon efter första rakningen fick jag och H sällskap vid frukosten på balkongen. Det var så härligt att se henne ligga ute i värmen 🙂

raka-katt05

Lite senare tog vi varv två med rakapparaten och fick ned pälsen till 2 mm. Hon blev supermjuk och varm och väldigt mysig 🙂 Aptiten kom tillbaka och hon började bära upp sina råttor i sängen igen 🙂

raka-katt06

Nästan det mysigaste av allt, hon blev lite skrynklig 🙂 :hart:

Om att ha en nyfiken och kelsjuk kisse

Grafitti, en underbar kisse med stort hjärta, massor med humör och en förmåga att alltid få som hon vill. Hon är söt och vet om det. Gör sitt bästa för att se extra söt ut när hon vill något. Envis är hon också. Till tusen.
Fotar jag något som ser intressant ut så ska hon vara med. Det kanske går att leka med eller till och med att äta! 😯
Hon bryr sig inte märkbart om vad jag säger eller gör, hon ska vara med ändå. Det brukar funka utan problem om jag är snabb, men tar jag tid på mig för att få till en bra bils så är det ofta en grå pälsboll med på ett hörn.
Sitter jag, som nu, vid datorn så kan det ju inte vara något speciellt viktigt som jag håller på med. Att sätta sig på tangentbordet är det väl inget fel med? Eller försöka klättra upp på axeln. Allt hon vill är att få uppmärksamhet, för det var ju faktist tio minuter sedan som hon låg i knät. Hon har en egen plats att ligga på i en hylla som står på mitt skrivbord. Ligger hon där är det 40 centimeter mellan oss. Man kan tro att det handlar om 40 kilometer i stället….

Men vi älskar vår lilla tös :hart:

Kattjävel bortskänkes!

Just nu är jag så jävla arg och ledsen på Junior. Han är en smart katt, han vet vilka regler som gäller, men han vet också vad han ska göra för att få mig att gå i taket.

Idag har jag jobbat med alster till den inspirationsdag jag ska hålla på Scrapparazzi på lördag. Temat är påsk, så självklart har jag gjort några ägg. Alltså riktiga ägg som jag har blåst ur.
Några av dessa stod och torkade på skrivbordet. Inte mitt på skrivbordet, utan en bit åt sidan, så att dom skulle vara ur vägen för mig. Skrivbordet är fullt med grejor som jag håller på med. Lämnar arbetsrumet för en väldigt snabb tur till toan. När jag kommer tillbaka så sitter den lilla jäveln på skrivbordet med ena tassen beredd. Mycket sakta så puttar han på ett av äggen så att det åker i golvet. Jag har ingen chans att fånga det. Självklart så spricker det. Jag svär på att han hade ett hånflin över hela sitt lilla ansikte. Han vet precis vilka knappar han ska trycka på för att reta upp mig. Det är som att ha en tonåring ibland, tyvärr en tonåring som inte växer upp.

Min reaktion var att skrika och svära åt honom vilket jag också gjorde. Han förstår kanske inte vilka ord jag använder, men han förstår att jag blev arg. Och han förstår hur pass arg jag blev. Vi är inte vänner just nu. Han försöker; kryper på golvet, jamar ynkligt, försöker få kontakt, men jag känner inte för det just nu. Han får söka tröst hos Husse när han kommer hem istället.

image

Latmaskar

När Husse & Matte prioriterar helt fel (dom lagar mat och trasslar med papper och snöre istället för att bry sig om mig) så får jag ta saken i egna tassar. Julgransmattan är bästa stället att sova på, oavsett om den ligger i plastpåsen eller under granen…. så det så!

Kattrapport

Tänkte att det var dags att visa vad mina sötnosar gör en vanlig lat lördag. (Med en väldigt stor bild)

Grafitti älskar att ligga i husses knä på alla sätt och vis. Men jag tror att favoriten är det här. Husse lägger upp benen på soffbordet och Grafitti ligger som en lååång korv i mitten. Igår låg hon ett antal timmar så här, sovandes, kikandes och lite lätt dregglandes.

Junior satt med när vi åt middag. Om jag får skryta så är båda våra katter väldigt väluppfostrade. Dom sitter gärna brevid när vi äter, men dom tigger inte. Dom har 100% koll på vad som finns i skålar och på tallrikar, men dom får aldrig smaka förrän vi är färdiga.
Igår var det bakad potatis, fläskkotlett och grönsaker som stod på menyn. När jag var mätt och belåten fick Junior välja vad han ville ha. Det blev potatis med lite vitlökssmör iblandat. Men det var först efter det att han sniffat runt bland grönsakerna efter blomkål. Fläskkotletten ratade han omgående. Det dög inte till Herr Finsmakare (läs: grönsaksälskare).

Medicinering för töserna

Gårdagen i korthet; Det blev inte mycket sömn för matte som oroade sig massor (helt i onödan). Vi lämnade en liten och ynklig kisse som blängde på oss hos veterinären och åkte och köpte blötmat till henne. En massa timmar senare hämtade vi en ganska pigg och vaken kisse som hade förlorat tre tänder. Jag kommer att berätta mera om hennes tandsjukdom lite senare, men i korthet så har hon fått en tand helt utdragen och två avkapde då rötterna i stort sätt inte fanns kvar. Här hemma så var hon lite vinglig en stund men piggnade på sig snabbt. ett par timmar senare så ratade hon märkesmaten och ville bara ha sin vanliga Pussi, så det blev det.
I morse var det dags för den första dosen antibiotika/smärtstillande. Det var inte gott. Dessutom kan jag intyga att det luktar en del. Fick byta tröja och tvätta håret 🙂 Vi får kämpa lite med sprutan i mungipan, men det går nog bra. Det handlar om 5 dagar bara.

Den andra tösen då, det är jag det.
Mina eksem på armarna blir bara värre så idag påbörjade jag en penicillinkur igen. Får hoppas på att det blir bättre snart eftersom jag har börjat klia upp vätskande sår. Det jobbigaste är att jag inte vet varför jag har fått utslag nu. Först trodde jag att det var för att vi planerade för en fest där det skulle fixas en massa mat, men det kändes aldrig så himla jobbigt. Det är en vecka sedan festen var, så jag tycker att utslagen borde läka, inte bli värre. Min oro för Grafitti borde inte orsaka dessa armar, eftersom det är stress som sätter igång det. Det får nog bli ett mysterium, bara jag blir av med skiten. Jag tänker inte foto det gräsliga, så ni får en bild på tabletter istället 🙂
Kapslarna är Trevis, mjölksyrebakterier, för att jag inte ska bli dålig i magen av penicillinet som kronan på verket.