Junior

cimg0170_resize.JPG

2001-2014

Junior är svart med vita tecken. Han har en liten svart fläck på nosen.
Hans ursprung är totalt okänt. Han kom till oss från en familj där sonen blivit allergisk. Födelsedagen firas i alla fall på rätt dag 31 juli. Han föddes 2001.
Kel är bland det bästa han vet, och att få godsaker från spisen. Så har han varit sedan han var lite unge.

Som liten skulle han alltid ligga i knät, vart man än satt. Det bästa var när Matte satte sig i soffan för att läsa. Att få krypa upp på hennes bröst och sticka in nosen under hakan var bara så gosigt. Där kunde han ligga i timtal, sovandes eller spinnandes. Nu för tiden är han lite för stor för det, men ligga i knät ska han fortfarande om man sitter i sängen eller soffan.

Han är en riktig pratkvarn, går för jämnan och pratar för sig själv. I bland kan han jama högt någonstans i lägenheten. Ropar man på honom då så kommer han glatt springandes och ska klappas. Ibland är det nästan som om han har tappat bort oss, och blir glad när han hittar oss igen. När han ligger i knät eller bredvid på sängen när man sitter där så spinner han tills han somnar. Fast det kan komma en och annan spinnande ton från honom även då.

13 Maj 2014 somnade Junior i min famn för sista gången. Han hade då kämpat mot tumörer i lungan en kortare tid och hade stora problem att andas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *