Tassen

dsc_0095_resize.JPG

1999-2010

Tassen är en långhårig svart/vit kisse med okänt ursprung. Han föddes på sensommaren/hösten 1999. Han var minst i kullen, väldigt blyg och söt. Kanske just därför föll vi för honom. När vi skulle titta på kullen låg han och tryckte under en säng. Efter mycket lockande kom han fram för att nosa på handen.

Han var uppfödd på mycket märklig mat. Han åt mest filmjölk, men också barnmat. Barnmaten skulle dessutom vara lite uppvärmd. Det tog ett bra tag innan vi lyckades få honom att äta kattmat. Det var egentligen ett lyckokast. Min mor gav honom, i julklapp, en skål och Whiskas torrfoder för kattungar. Detta var väldigt gott.

Han var en liten busig kattunge, som gärna skulle vara med överallt. När någon kom på besök satt han med, även om han somnade sittandes. Nu för tiden ska det kelas och gosas. Nya väskor och påsar ska undersökas, det spelar ingen roll vem dom tillhör. Om han kan sticker han in huvudet så långt det går.
Han är lite resarverad mot allt och alla. Sitta i famnen går bra en liten stund, men dom egna tassarna är bäst att stå på. Det är inte så ofta han ligger i sängen. Ligger man och läser kan han komma upp och lägga sig brevid, men det ska vara gott om plats. Annars sover han i närheten, men aldrig för nära. Favoritplatsen är en nybäddad säng, eller fönstret i köket.

Torsdagen 30 september 2010 fick vi reda på att Tassen hade akut njursvikt. Måndagen veckan efter, 4 oktober, somnade han in.
Hur det var kan du läsa om här och här.

Vår lilla lurv är och kommer alltid att vara otroligt saknad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *