Lära sig färglägga

Det här med att färglägga är något som jag aldrig riktigt har lärt mig. Jag gillade inte bild i skolan och har varit glad om jag kunnat dra en rak linje med en linjal.
När jag gjort kort där jag har använd en stämpel så har jag färglagt. Det såg riktigt hemskt ut i början, men med övning så blev det bättre. Jag lärde känna en tjej som är en fena på färgläggning och hon lärde mig lite knep och jag blev ytterligare lite bättre på det där med färger. Jag var sällan nöjd och fick aldrig till snygga toner, det får jag inte i dag heller men jag hoppas på att bli bättre.

Detalj från julkort 2007

Detalj från julkort 2007

Jag stötte på Kit and Clowder på Facebook för lite mer än ett år sedan. Det är ett stort gäng (10.000 medlemmar när detta skrivs) som alla gillar färgläggning, vill lära sig mer och finns där för varandra och stöttar. Alyce, som driver Kit and Clowder, gör alla kurser själv och ger personlig feedback på allt du laddar upp. Hon finns även i facebookgruppen med tips, hjälp och stöttning.

Jag köpte en av kurserna, men har inte riktigt vågat mig på det. Jag har lärt mig mycket genom att bara finnas i facebookgruppen, men jag skulle vilja lära mig mer, men feghet och rädsla har satt stopp för mig. Jag lyckades gör kursen Mindful Me. Den kändes lagom i storlek och jag hade en idé till den på en gång.

Detalj från Mixed Media 2016

Detalj från Mixed Media 2016

Nu, som en del av firandet av 10.000 medlemmar, så har Alyce släppt ytterligare en kurs gratis. Markers 101 innehåller grundläggande kunskap som skuggning, toner, skötsel av pennor och mycket mer. Denna kurs har jag nu laddat ned och den består av en bok (PDF) som du kan skriva ut samt ett par filmer. Jag hoppas få mod att påbörja min köpta kurs (Skin & Hair) så fort som möjligt. Och inte låta brist på tid hindra mig från att sitta en liten stund. Jag har använt den undanflykten på tog för mycket, ”jag har så mycket annat på gång, så jag hinner inte gå igenom hela kursen… på en gång….”
Det finns också mindre kurser som du prenumererar på. Då får du en kurs varje månad med ett helt motiv att sätta färg på.

 

Vill du också lära dig mer om färgläggning så tycker jag att du hänger på detta.
1. Bli medlem i K&C’s facebookgrupp
2. Skapa en konto på Kit and Clowder
3. Köp en kurs, eller börja med de två kurser som finns gratis (Markers 101, Mindful me)

Kit and Clowder

Save

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *