Förvaring, lösningar & total röra

Jag hade tänkt fota mitt röriga skrivbord för att fråga hur ni andra skulle ha placerat saker på det. När jag tagit den bilden blev det en till på mina rosor och en till på pennorna och en till på…. det blev många bilder i slutändan, 19 röriga stycken faktiskt…

Då så, då kör vi då.
Jag sitter många kvällar och glor på mitt skrivbord och omgivande hyllor och funderar på vad jag kan göra bättre. Jag behöver helt klart ett mycket bättre system, för det jag har nu funkar inte. Jag glömmer att jag har vissa saker (som embossingpulver) och det är alltid för bökigt/jobbigt/tidskrävande att städa undan efter mig.
Jag vill hemskt gärna ha förslag på bra lösningar som inte kostar mer än någon 100-lapp, omstuvning eller vad ni nu kan komma på. Jag har inte möjlighet att möblera om hyllor mm i dagsläget.
Länkar är till poster här i bloggen som visar sagda förvaring bättre)

2013-06-18 21.18.59

En översiktsbild. Till vänster är min stora Expedit från IKEA (en 4×4 och en 2×4 ovanpå). Till höger hyllor på väggen och mitt skrivbord. Rakt fram liten blå hylla med dekorationer och en massa skräp.

2013-06-18 21.17.18

Min skrivbordsyta. Full med grejor som sagt. Under röran så finns ett svart skrivbordsunderlägg. Till vänster (under hinkarna) står en grå korg med 3D-kuddar, gluedots och liknande. En stor godislåda med massa bling och halvpärlor. Framför mig hittar jag en korg med mindre spillpapper, acrylklossar, stämpeldynor som används ofta, limflaskor, en låda med det ena och en korg med det andra. En massa småpill och bra-att-ha-saker. Den där vita runda saken med ”lådor” till höger på bilden har jag tänkt måla eller klä med papper, för att ha större delen av småpillet i…. tror jag. Det är ett ”smyckeskrin” från Panduro.

2013-06-18 21.06.39

Framför mig på väggen hänger en kökstång från IKEA. Hinkarna innehåller dekorationspennor respektive verktyg/vanliga skrivpennor (skalpell, glasspinnar, limpenna, blyerts etc.). Mina washitape på en ring och i ett band. Jag ser dom och använder dom därför, men själva förvaringen suger. En krok med saxar, massa krokar med allt möjligt, speciella blommor, metallark, små tags…. Ovanpå ligger en rulle med smala pennor, dymo, asken med filmremsa från Tim Holtz (den lilla grå runda som pekar rakt ut). Under hinkarna syns min småspillsförvaring och alla askar med allt småpill.

2013-06-18 21.06.01

Min långa tavellist. Från höger syns hörnstansar, primaflaska med yttepytte blommor, primaflaskor med vanliga blommor, burkar med blommor, rub-ons som sitter i block eller i låda, knappar i små kryddburkar (med påsar ovanpå med knappar som inte har en burk). Framför primaflaskorna finns ett par stämplar av någon anledning, och tårtpapper syns bakom dom.

2013-06-18 21.05.35

Till vänster om skrivbordet sitter en kortare stång från IKEA. Från vänster finns en hink med metalltråd och stämpelrengöring (handduken är min stämpel-torkar-duk), tyll, wellpapp och liknande finns i nästa hink. Sedan har vi två hinkar med 3D-färg, glossy, stemlim mm. Ovanpå stången sitter metallburkar med raindrops, två kantstansar och metalltape.
Under stången syns min korg med 3D-kuddar och lådan med bling.

2013-06-18 21.05.09

Två kortare tavellister hopsatta till en. Där uppe finns kantstansar, en burk med stora gröna löv en gul plastburk med blommor och två plåtlådor från Prima (tomma just nu). På den kortare tavellisten som sitter under och knappt syns på bilden (jag glömde fota den bra) finns perfect peral i sprayflaskor, olika mister, minipärlor och mera knappar.

2013-06-18 21.16.44

Min förvaring för PM-pennor, för dagen tömt. DVD-ställ från IKEA, men tomma fodral och färmärkning. Ovanpå står två ljuslyktor och mina Crackle paints. (syns även på bilden ovan).

2013-06-18 21.11.47

Brevid PM-pennorna finns fyra (i dagsläget odekorerade) kattmatslådor som innehåller 15×15 pappersblock, glödlampor, tändsticksaskar och liknande. Det som ligger ovanpå är pågående projekt (inte bra förvaring för det). (Samma lådor finns tillsnyggade nu/ Mien 14-08-12)

2013-06-18 21.10.19

Till vänster om kattmaten finns stora förvaringen för dekorationer i alla format. Metall, tyg, plast, dödskallar, berlocker, label holders, bokstavspärlor and so on.

2013-06-18 21.16.06

På hyllorna över skrivbordet finns bland annat mina rosor och andra buketter samt en låda enbart för blad. Lådorna är från IKEA.

2013-06-18 21.08.29

Nedersta hyllan: Skrivaren, låda med våtservetter ovanpå, lådor med buketter och blad. På skrivaren står min älskade lilla fläkt som gör att jag klarar av värmen 🙂
Nästa hylla: Högtalare, min DT-låda med DT-material ovanpå (inte bra), vit låda med Distresspads.
Översta hyllan: Stapel med servettlådor, udda penslar och starka lim, vit låda med fula stämplar på kloss.
Inte så mycket mera att säga om dessa hyllor, bortsätt från att det är massor med saker instuckna lite här och där.

2013-06-18 21.09.11

Hyllorna från andra hållet. Plastlåda med distressdynor brevid den vita lådan med padsen. Till vänster så står två lådor med spillpapper, den ena med enfärgat och den andra med mönstrat. Båda är mer än fulla. Ovanpå ligger projekt som torkar (i flera månader). På över hyllan finns pärmar med mallar. Skokartongerna innehåller stämplar och olika mallar.

2013-06-18 21.14.11

Bakom ryggen finns mina expedithyllor. På den här bilden syns fyra ”hål” som innehåller väskor, min BIA med tillbehör, en korg med pyssel som borde slängas eller säljas och lådor med kort och annat som är färdigt och kan säljas.

2013-06-18 21.14.49

Ett steg till vänster så finns en låda med bubbelpåsar, två plastlådor med färger av olika slag. En låda med broderitillbehör och två adventskalendrar samt en låda med spillpapper, självhäftande cardstock, rosor samt garn och en metallåda med askar och liknande som kan dekoreras.
Jag tror att dessa två rader i den övre expediten är dom mest prydliga 🙂

2013-06-18 21.12.58

Nu blir det rörigt. Dies i sorterade lådor (alfabet, säljas kanske, behållas), Band i massor. Dom märkta lådorna innehåller band upplindade på bobiner, den öppna lådan ska innehålla spets inte alla förrymda band som den gör nu.
På raden under så finns mina metalldies (spellbinders och likn.) Dom rosa lådorna innehåller QK dies. Trälådan är baksidan på min sambos låda för hans grejor (han har sin arbetsplats på andra sidan hyllan). Sedan kommer mera band och en prickig låda med skurna 15×15 bitar mönsterpapper och några färdiga kortstommar. Bakom dessa band finns två byttor till med band. (Banden har fått bättre förvaring/ Mien 14-05-03)

Trött på röran? Det är jag kan jag säga. Och det blir inte bättre när jag går igenom det så här. Usch! Känns som om jag borde slänga ut allt och gå och gömma mig…..

2013-06-18 21.12.23

Här är det lite mera ordning i alla fall. I dom övre hyllorna trängs mina mönsterpapper 12×12, 8×8 och cardstock med lite specialpapper och uppstämplade motiv. Under finns mina icke-kloss-monterade stämplar i numrerade CD-fickor. Pärmen innehåller ett par mallar med massor av steg-för-steg. Sedan finns det DVD-skivor med foton och lite annat liknande.
(Stämplar har fått bättre förvaring, även om systemet är desamma/ Mien 14-05-03)

2013-06-18 21.13.36

Nästan slut nu…. tack å lov 🙂
Pärmarna innehåller mina stickers, rub-uns, peel offs och liknande. I korgen finns alla ”vanliga” blommor i färgsorterade zip-påsar. Längst ned finns lite allt möjligt. Bland annat pärlor och pärlplattor (inte smyckespärlor). I påsarna bakom den röda asken har jag just påsar.

2013-06-18 21.11.13

Mera stämplar i CD-fickor samt mindre stansar. Den randiga lådan innehåller större stansar. Sedan är det två väldigt svåråtkomliga hyllor som egentligen inte innehåller något alls. Dom är bara i vägen. Lådorna som syns till höger innehåller stämpeldynor, mysko dekorationer, journalings mm. På golvet finns mina julpapper, stämplar mm.
(Stora stansar har fått bättre förvaring /Mien 14-05-03)

Vet ni vad? Det var den sista bilden. Har ni fått någon ide om hur jag ska ha det? Jag tycker att jag flyttar runt en massa för jämnan, men det blir aldrig bra. Så nu kör vi på ju fler pysslare desto bättre ordning. Jag litar helt och fullt på er 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *