Ny stämpelförvaring

Jag jobbar vidare med att hitta så optimal förvaring för pyssel som möjligt. Jag har visat en lång kavalkad med röriga bilder, men nu börjar de mer välordnade bilderna att komma.

Först ut blev min stämpelförvaring. Jag använder samma system som innan, men behövde nya lådor.

Gammal förvaring för stämplar

Så här såg det ut i min hylla med mina gamla lådor för stämplar. Dom fyllde bara halva hålet i min expedit och blev ett superbra ställe att lägga allt möjligt krafs på.  Så istället för att ha mina stämplar lättillgängliga i fyra lådor (i hålet under såg det lika rörigt ut) blev de i stort sätt helt oåtkomliga för mig. Detta ledde i sin tur till att jag inte stoppade använda eller nya stämplar där de skulle vara utan lät de ligga på skrivbordet.

Två enheter lekamn i ett hål i Expediten från IKEA

Nu har istället alla mina stämplar flyttat in i samma hål i expediten. Jag har köpt LEKMAN från IKEA, den varianten med två små lådor. Två sådana enheter ryms på varandra, så jag fick ett ledigt hål av bara farten.

Massor med stämplar i en låda

I varje låda har jag plats för 40 st cd-fickor. Jag har blandat gummistämplar och clearstamps. Om man bara har clearstamps så går det helt klart i fler fickor.

Ny bandförvaring - Lekman från IKEA

Bara för att prova, så köpte jag tre LEKMAN. Den tredje fick hysa lite band, och det ska helt klart till fler lådor där. Varje låda sväljer mycket band, så jag har fått loss mycket utrymme med bara en enhet. Ovanpå har jag just nu en godislåda med enbart spets och min förvaring för kortstommar.

Gammal bandförvaring

Här är den gamla förvaringen för band. Hålet där den prickiga lådan är. Ser inte klokt ut och inte hittade jag något heller.

Ny förvaring för stansar - Stor Lekman från IKEA

Men varför nöja sig där? 🙂 Jag passade på att införskaffa en stor LEKMAN också. Den innehåller alla mina stansar (dock inte kantstansar och hörstansar). Vikt kan bli ett litet problem, men det funkar bra eftersom den står så nära golvet, men jag skulle inte rekommendera att ha tunga saker i denna låda om den står högre.
På hyllan ovanför har jag nu massor med blommor som har stått bortglömda i en låda under mitt skrivbord.

Gammal förvaring för stansar

Så här såg det ut innan. Stora stansar i en ful papplåda och små stansar i en överfull låda på hyllan ovanför. Inte snyggt och inte speciellt dammfritt heller. Dessutom ville gärna Junior klättra in i den där lådan så fort han kom åt.

När jag tittar på dessa före och efterbilder så ser jag att jag har jobbat lite mer än vad som riktigt syns. Jag har bytt bökiga lådor mot godislådor i många fall och då fått det snyggare. Sedan måste jag säga att godislådor inte löser allt, men dom går att stapla på varandra i alla fall…..

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *