Organisera mera – papper

Jag har vårkänslor och börjar därför, som vanligt, att organisera mitt pyssel. Jag ”boar” som någon har uttryckt det :). Förmodligen så är det min trädgårdslust som tar sig detta uttryck i stället. Jag har ju ingen trädgård att gå ut och påta i, så det får blir pysslet i stället.

Jag hade, i ganska många år, alla mina 12×12″ papper i en låda med hängmappar i. När jag flyttade in allt pyssel i arbetsrummet så hade inte lådan någon riktig plats, och det slutade med att jag hela tiden ställde en massa papper lösa i hyllan. Papperna i lådan (som var full) glömdes bort och jag klagade över att jag inte hade några papper….
I stället blev det en annan typ av förvaring, som är på högkant och som, med en liten justering, passar bra i min expedithylla.

Varje enhet rymmer ca: 200 cardstock läste jag precis (lite lätt överslagsräkning ger då mer än 400 mönstrade papper i min hylla
😯 )

Jag började med en som fylldes med alla ”nya” papper som stod lösa i hyllan, och köpte sedan på mig en till för cardstock. Lite senare blev det en tredje för att kunna tömma min gamla låda. Den blev stående på golvet eftersom jag inte kom mig för att skära av den (läs: H kom sig inte för och jag tjatade inte). Den är ungefär 2 cm för hög för att gå in i en expedit, men det är lätt fixat med en vass kniv.

När nu allt är tillskuret och på plats så passade jag även på att sortera papperna lite. Nu har jag ensidiga papper i den första, dubbelsidiga papper i den andra och cardstock i den tredje (nummer tre på bilden innehåller stacks och storleken på hela grejen är för 8×8″ eller något liknande). Tanken är att jag ska färgsortera papperna också, eller åtminstone sätta ihop alla papper som är samma.
Och ja, jag är i behov av en fjärde…. den som tittar noga ser lite cardstock som är på vift….

Btw: För den som undrar…. jag köper mina på Pyssloteket. Hittar dom tyvärr inte i webbshoppen, men jag vet att Anna ställer upp på att posta det mesta om man ber henne.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *