Kategoriarkiv: Pysselgömmor

Organisera pyssel är nästan lika kul som att pyssla.

Folder för CD-fickor

Jag gillar att använda mig av klippark, bokmärken och andra små saker när jag pysslar, men jag gillar inte att de ligger överallt när jag är klar. För att slippa det ritade jag en liten folder som passar för att samla CD-fickor (utan hål för pärm) i. Först ritade jag den på papper och förde över mallen på cardstock, men insåg så fort jag var färdig att jag skulle behöva ha flera, så i stället för papper och penna blev det papper och Silhouetten.
Längst ned i denna post hittar du en nedladdningsknapp om du vill ha skärfilen.

folder-done01

Material:
Lim eller tape och dekorationer
Om du har en cameo:
En cardstock för stommen
Ett mönstrat papper
Om du har en Portrait eller en äldre modell:
Två cardstock för stommen
Ett mönstrat papper

 

folder01

Börja så klart med att skära ut alla delar. Den här foldern kommer i två filer, den ena innehåller delarna till stommen (mien_magazine_file) och den andra delarna till panelerna (mien_magazine_file_panels). Filen är gjord för Cameon, har du en annan modell ändrar du inställningarna för mattan till det du brukar använda. En smalare matta gör också att du inte kan skära ut alla delarna till stommen på en gång, utan för flytta runt delarna och skära i två omgångar.

folder02

Passa ihop panelerna med rätt bitar från stommen. Böj flikarna vid perforeringen så är det lättare att få panelerna i mitten.

folder03

Här ser du alla hur alla delar ser ut, så att du vet vilka delar jag menar när vi nu ska montera ihop detta.

folder04

Börja med en av sidorna och baksidan. Limma fliken på sidan och fäst sedan baksidan kan i kant mot vecket.

folder05

Se till att botten pekar åt samma håll på båda delarna och att vecken ligger i linje med varandra.

folder06

Limma den andra sidan på samma sätt och låt torka.

folder07

Dags för den lilla biten som blir framsidan.

folder08

Limma den på samma sätt som du gjorde med baksidan. Limma på sidans flik och fäst framsidan mot fliken. Var noga med att botten och vecken bildar linje.

folder09

Limma den andra fliken och låt torka.

folder10

För att få en snygg, och hållbar, kant viker du ner den övre fliken på framsidan och fäster den på insidan av foldern med lim.

folder11

Har du satt framsidan för långt ned så blir det bökigt att få ned denna kant, så var noga redan från början.

folder12

Bara botten kvar då. Vik in de långa sidorna först och limma sedan fast de korta sidorna.

folder13

Om det är svårt att få sidorna att stanna nedvikta, så kan det hjälpa att ställa något tungt i foldern medan limmet torkar.

folder14

Limma sedan botten på plats över flikarna. Var noga med att limma kanterna så att inte botten lossnar.

folder15

Klart! Bara att dekorera efter eget tycke.

Denna skärfil är i formatet .studio3 (v3) och funkar för Silhouette!

Använder du mina filer får du gärna länka tillbaka hit så får jag reda på det och kan titta på vad du gjort 🙂

Skärfiler i zip-format

 

Instruktioner pdf (svenska)

 

Instruktioner pdf (engelska)

Sortera blommor

Mitt sökande efter den bästa förvaringen går vidare. Nu har jag iofs. inte bytt förvaring, men jag har ändrat på sorteringen av innehållet.
Jag har fem lådor (Glis från IKEA) där jag har rosor och andra blommor med stjälk. Andra, platta, blommor har jag i småpåsar i en korg, vilket jag ska ändra på så småningom.

sortera blommor01

När jag i år plockade fram material till julkorten så rotade jag reda på alla vita, blå och röda blommor jag hade. Kanske inte riktigt alla, men en hel del i alla fall. Jag kom då på att jag inte använder vissa typer av blommor alls, trots att jag tycker de är jättefina. Jag kom på väldigt snabbt varför det är så.
Jag hade mina blommor sorterade efter storlek. En låda för stora rosor, en annan för mini och ytterligare en för den vanliga storleken. Sedan fanns det en låda för pastiller, nejlikor, kallor och liknande och så en för blad. Lådan med blad har jag inte rört den här gången.

sortera blommor03

Anledningen till att jag mest använder rosor i vanlig storlek är att jag glömmer av de andra. Så nu har jag värkt ut allt på skrivbordet, sorterat allt efter färg i stället för efter storlek och flyttat och flyttat igen för att få plats med alla blommor i lådorna igen.

sortera blommor02

Det bra med lådorna är att det finns två fast väggar som bildar tre stora fack. Det går sedan att dela av dessa fack med lösa väggar, så jag har kunnat använda lådorna fullt ut genom att skapa fack som passar mängden blommor.
Trots det så fick inte alla plats, så jag plockade ut de jag har många av (köper oftast storpack av de blommor som jag använder mest) och har nu ett litet lager i en glassburk.

sortera blommor09

Nu hoppas jag att jag kommer att använda fler blommor i mitt skapande, när jag letar efter färg och inte storlek.

sortera blommor08

Lådorna står på samma ställe, men har fått nya etiketter.

Hur förvarar du dina blommor och hur sorterar du de?

Ny stämpelförvaring

Jag jobbar vidare med att hitta så optimal förvaring för pyssel som möjligt. Jag har visat en lång kavalkad med röriga bilder, men nu börjar de mer välordnade bilderna att komma.

Först ut blev min stämpelförvaring. Jag använder samma system som innan, men behövde nya lådor.

Gammal förvaring för stämplar

Så här såg det ut i min hylla med mina gamla lådor för stämplar. Dom fyllde bara halva hålet i min expedit och blev ett superbra ställe att lägga allt möjligt krafs på.  Så istället för att ha mina stämplar lättillgängliga i fyra lådor (i hålet under såg det lika rörigt ut) blev de i stort sätt helt oåtkomliga för mig. Detta ledde i sin tur till att jag inte stoppade använda eller nya stämplar där de skulle vara utan lät de ligga på skrivbordet.

Två enheter lekamn i ett hål i Expediten från IKEA

Nu har istället alla mina stämplar flyttat in i samma hål i expediten. Jag har köpt LEKMAN från IKEA, den varianten med två små lådor. Två sådana enheter ryms på varandra, så jag fick ett ledigt hål av bara farten.

Massor med stämplar i en låda

I varje låda har jag plats för 40 st cd-fickor. Jag har blandat gummistämplar och clearstamps. Om man bara har clearstamps så går det helt klart i fler fickor.

Ny bandförvaring - Lekman från IKEA

Bara för att prova, så köpte jag tre LEKMAN. Den tredje fick hysa lite band, och det ska helt klart till fler lådor där. Varje låda sväljer mycket band, så jag har fått loss mycket utrymme med bara en enhet. Ovanpå har jag just nu en godislåda med enbart spets och min förvaring för kortstommar.

Gammal bandförvaring

Här är den gamla förvaringen för band. Hålet där den prickiga lådan är. Ser inte klokt ut och inte hittade jag något heller.

Ny förvaring för stansar - Stor Lekman från IKEA

Men varför nöja sig där? 🙂 Jag passade på att införskaffa en stor LEKMAN också. Den innehåller alla mina stansar (dock inte kantstansar och hörstansar). Vikt kan bli ett litet problem, men det funkar bra eftersom den står så nära golvet, men jag skulle inte rekommendera att ha tunga saker i denna låda om den står högre.
På hyllan ovanför har jag nu massor med blommor som har stått bortglömda i en låda under mitt skrivbord.

Gammal förvaring för stansar

Så här såg det ut innan. Stora stansar i en ful papplåda och små stansar i en överfull låda på hyllan ovanför. Inte snyggt och inte speciellt dammfritt heller. Dessutom ville gärna Junior klättra in i den där lådan så fort han kom åt.

När jag tittar på dessa före och efterbilder så ser jag att jag har jobbat lite mer än vad som riktigt syns. Jag har bytt bökiga lådor mot godislådor i många fall och då fått det snyggare. Sedan måste jag säga att godislådor inte löser allt, men dom går att stapla på varandra i alla fall…..

 

 

Pysselfilosoferande med snuva

Denna jul blev inte så julig hemma hos oss. Både H och jag är mer eller mindre deckade av förkylning, så det är mera bekymmer om var näsdukarna är än om snöbristen. Granen fick stryka på foten, och julmat blev det först igår (med undantag för julafton som spenderades hos svåger med familj).

Idag känner jag mig lite bättre i alla fall. Orkar sitta upp, kan nästan andas och hjärnan har startat om. Satt i natt och funderade på olika kort jag hade lust att skapa, och på om jag ska stöka undan julpapperna eller fortsätta på jultemat lite till. (Jag sitter och småsover eftersom hostan startar så fort jag tänker på att ligga ned, det går inte så mycket bättre men alla sätt är goda tror jag).
Justa ja, pyssel var det, inte snörvel. Satte mig nu framför skrivbordet och tänkte pyssla lite, men stirrade mest bara rakt fram. Var ska jag börja?

pysselstök 2013_2

Pysselplanerna flög sin kos på väldigt snabba vingar och jag började fundera på allt material som dräller omkring och på förvaring.
Förvaring har jag varit inne på förr, och jag lär återkomma till det. En del av min förvaring funkar bra. Jag gillar den jag har till mina papper. Annan funkar inte alls och ibland finns det ingen förvaring alls.
Mitt i alla dessa tankar på förvaring kom jag att tänka på en utmaning som jag försökte mig på för något år sedan. Man skulle skapa 100 alster innan man fick shoppa något. Det gick väl sisådär måste jag säga. Jag är skitdålig på utmaningar och jag tappade räkningen efter ett tag. Men nu är jag där ändå. Ska jag försöka utmana mig att använda mera av allt mitt material? Kanske inte skapa 100 alster, utan något lite mindre? Jag funderade på om jag ska försöka använda minst X antal av någonting innan jag för köpa mera (nu pratar vi om att köpa förbrukningsmaterial, papper, stickers, band, blommor etc. Verktyg samt lim och tape räknas inte) Eller ska jag kanske köra på 100 alster-grejen, fast dra ned på antalet? Jag tror att det kommer att haka upp sig på att jag inte har massor med tid att lägga på mitt pysslande längre, så om jag ska skapa väldigt många saker så kommer det ta en sådan jäkla tid och då tröttnar jag…..

pysselstök 2013_1

Velpottan i mig kommer verkligen fram. Mitt största problem är förvaring, och det är det problemet som måste lösas. Och det är svårt. I alla fall för mig. Om jag då använder mycket av det jag har så blir det ju mindre som ska förvaras, om vi nu bortser att jag måste kunna förvara det jag skapar också. Jag har tyvärr ingen möjlighet att ställa en låda på jobbet som så många andra gör. Jag velar mellan att försöka lösa förvaringen eller försöka förbruka materialet. Egentligen är det ju inget att vela om. Lös problemet och förbruka under tiden….. Borde väl gå va?

Nu är det bara det då att bestämma hur jag ska utmana mig. Några förslag???

Förvaring, lösningar & total röra

Jag hade tänkt fota mitt röriga skrivbord för att fråga hur ni andra skulle ha placerat saker på det. När jag tagit den bilden blev det en till på mina rosor och en till på pennorna och en till på…. det blev många bilder i slutändan, 19 röriga stycken faktiskt…

Då så, då kör vi då.
Jag sitter många kvällar och glor på mitt skrivbord och omgivande hyllor och funderar på vad jag kan göra bättre. Jag behöver helt klart ett mycket bättre system, för det jag har nu funkar inte. Jag glömmer att jag har vissa saker (som embossingpulver) och det är alltid för bökigt/jobbigt/tidskrävande att städa undan efter mig.
Jag vill hemskt gärna ha förslag på bra lösningar som inte kostar mer än någon 100-lapp, omstuvning eller vad ni nu kan komma på. Jag har inte möjlighet att möblera om hyllor mm i dagsläget.
Länkar är till poster här i bloggen som visar sagda förvaring bättre)

2013-06-18 21.18.59

En översiktsbild. Till vänster är min stora Expedit från IKEA (en 4×4 och en 2×4 ovanpå). Till höger hyllor på väggen och mitt skrivbord. Rakt fram liten blå hylla med dekorationer och en massa skräp.

2013-06-18 21.17.18

Min skrivbordsyta. Full med grejor som sagt. Under röran så finns ett svart skrivbordsunderlägg. Till vänster (under hinkarna) står en grå korg med 3D-kuddar, gluedots och liknande. En stor godislåda med massa bling och halvpärlor. Framför mig hittar jag en korg med mindre spillpapper, acrylklossar, stämpeldynor som används ofta, limflaskor, en låda med det ena och en korg med det andra. En massa småpill och bra-att-ha-saker. Den där vita runda saken med ”lådor” till höger på bilden har jag tänkt måla eller klä med papper, för att ha större delen av småpillet i…. tror jag. Det är ett ”smyckeskrin” från Panduro.

2013-06-18 21.06.39

Framför mig på väggen hänger en kökstång från IKEA. Hinkarna innehåller dekorationspennor respektive verktyg/vanliga skrivpennor (skalpell, glasspinnar, limpenna, blyerts etc.). Mina washitape på en ring och i ett band. Jag ser dom och använder dom därför, men själva förvaringen suger. En krok med saxar, massa krokar med allt möjligt, speciella blommor, metallark, små tags…. Ovanpå ligger en rulle med smala pennor, dymo, asken med filmremsa från Tim Holtz (den lilla grå runda som pekar rakt ut). Under hinkarna syns min småspillsförvaring och alla askar med allt småpill.

2013-06-18 21.06.01

Min långa tavellist. Från höger syns hörnstansar, primaflaska med yttepytte blommor, primaflaskor med vanliga blommor, burkar med blommor, rub-ons som sitter i block eller i låda, knappar i små kryddburkar (med påsar ovanpå med knappar som inte har en burk). Framför primaflaskorna finns ett par stämplar av någon anledning, och tårtpapper syns bakom dom.

2013-06-18 21.05.35

Till vänster om skrivbordet sitter en kortare stång från IKEA. Från vänster finns en hink med metalltråd och stämpelrengöring (handduken är min stämpel-torkar-duk), tyll, wellpapp och liknande finns i nästa hink. Sedan har vi två hinkar med 3D-färg, glossy, stemlim mm. Ovanpå stången sitter metallburkar med raindrops, två kantstansar och metalltape.
Under stången syns min korg med 3D-kuddar och lådan med bling.

2013-06-18 21.05.09

Två kortare tavellister hopsatta till en. Där uppe finns kantstansar, en burk med stora gröna löv en gul plastburk med blommor och två plåtlådor från Prima (tomma just nu). På den kortare tavellisten som sitter under och knappt syns på bilden (jag glömde fota den bra) finns perfect peral i sprayflaskor, olika mister, minipärlor och mera knappar.

2013-06-18 21.16.44

Min förvaring för PM-pennor, för dagen tömt. DVD-ställ från IKEA, men tomma fodral och färmärkning. Ovanpå står två ljuslyktor och mina Crackle paints. (syns även på bilden ovan).

2013-06-18 21.11.47

Brevid PM-pennorna finns fyra (i dagsläget odekorerade) kattmatslådor som innehåller 15×15 pappersblock, glödlampor, tändsticksaskar och liknande. Det som ligger ovanpå är pågående projekt (inte bra förvaring för det). (Samma lådor finns tillsnyggade nu/ Mien 14-08-12)

2013-06-18 21.10.19

Till vänster om kattmaten finns stora förvaringen för dekorationer i alla format. Metall, tyg, plast, dödskallar, berlocker, label holders, bokstavspärlor and so on.

2013-06-18 21.16.06

På hyllorna över skrivbordet finns bland annat mina rosor och andra buketter samt en låda enbart för blad. Lådorna är från IKEA.

2013-06-18 21.08.29

Nedersta hyllan: Skrivaren, låda med våtservetter ovanpå, lådor med buketter och blad. På skrivaren står min älskade lilla fläkt som gör att jag klarar av värmen 🙂
Nästa hylla: Högtalare, min DT-låda med DT-material ovanpå (inte bra), vit låda med Distresspads.
Översta hyllan: Stapel med servettlådor, udda penslar och starka lim, vit låda med fula stämplar på kloss.
Inte så mycket mera att säga om dessa hyllor, bortsätt från att det är massor med saker instuckna lite här och där.

2013-06-18 21.09.11

Hyllorna från andra hållet. Plastlåda med distressdynor brevid den vita lådan med padsen. Till vänster så står två lådor med spillpapper, den ena med enfärgat och den andra med mönstrat. Båda är mer än fulla. Ovanpå ligger projekt som torkar (i flera månader). På över hyllan finns pärmar med mallar. Skokartongerna innehåller stämplar och olika mallar.

2013-06-18 21.14.11

Bakom ryggen finns mina expedithyllor. På den här bilden syns fyra ”hål” som innehåller väskor, min BIA med tillbehör, en korg med pyssel som borde slängas eller säljas och lådor med kort och annat som är färdigt och kan säljas.

2013-06-18 21.14.49

Ett steg till vänster så finns en låda med bubbelpåsar, två plastlådor med färger av olika slag. En låda med broderitillbehör och två adventskalendrar samt en låda med spillpapper, självhäftande cardstock, rosor samt garn och en metallåda med askar och liknande som kan dekoreras.
Jag tror att dessa två rader i den övre expediten är dom mest prydliga 🙂

2013-06-18 21.12.58

Nu blir det rörigt. Dies i sorterade lådor (alfabet, säljas kanske, behållas), Band i massor. Dom märkta lådorna innehåller band upplindade på bobiner, den öppna lådan ska innehålla spets inte alla förrymda band som den gör nu.
På raden under så finns mina metalldies (spellbinders och likn.) Dom rosa lådorna innehåller QK dies. Trälådan är baksidan på min sambos låda för hans grejor (han har sin arbetsplats på andra sidan hyllan). Sedan kommer mera band och en prickig låda med skurna 15×15 bitar mönsterpapper och några färdiga kortstommar. Bakom dessa band finns två byttor till med band. (Banden har fått bättre förvaring/ Mien 14-05-03)

Trött på röran? Det är jag kan jag säga. Och det blir inte bättre när jag går igenom det så här. Usch! Känns som om jag borde slänga ut allt och gå och gömma mig…..

2013-06-18 21.12.23

Här är det lite mera ordning i alla fall. I dom övre hyllorna trängs mina mönsterpapper 12×12, 8×8 och cardstock med lite specialpapper och uppstämplade motiv. Under finns mina icke-kloss-monterade stämplar i numrerade CD-fickor. Pärmen innehåller ett par mallar med massor av steg-för-steg. Sedan finns det DVD-skivor med foton och lite annat liknande.
(Stämplar har fått bättre förvaring, även om systemet är desamma/ Mien 14-05-03)

2013-06-18 21.13.36

Nästan slut nu…. tack å lov 🙂
Pärmarna innehåller mina stickers, rub-uns, peel offs och liknande. I korgen finns alla ”vanliga” blommor i färgsorterade zip-påsar. Längst ned finns lite allt möjligt. Bland annat pärlor och pärlplattor (inte smyckespärlor). I påsarna bakom den röda asken har jag just påsar.

2013-06-18 21.11.13

Mera stämplar i CD-fickor samt mindre stansar. Den randiga lådan innehåller större stansar. Sedan är det två väldigt svåråtkomliga hyllor som egentligen inte innehåller något alls. Dom är bara i vägen. Lådorna som syns till höger innehåller stämpeldynor, mysko dekorationer, journalings mm. På golvet finns mina julpapper, stämplar mm.
(Stora stansar har fått bättre förvaring /Mien 14-05-03)

Vet ni vad? Det var den sista bilden. Har ni fått någon ide om hur jag ska ha det? Jag tycker att jag flyttar runt en massa för jämnan, men det blir aldrig bra. Så nu kör vi på ju fler pysslare desto bättre ordning. Jag litar helt och fullt på er 🙂

Massor med embossingpulver

Jag hade planer. Dom gick i stöpet, av häpnad.

Jag har köpt små söta burkar som jag tänkte använda för att blanda lite eget embossingpulver i. Inga stordåd direkt, men det funkar jättebra att blanda i löst glitter (inte för stora flagor bara) i vanligt embossingpulver. Tanken var att jag skulle glittra till några av dom pulver jag har.

image

Bästa sättet att börja var väl att tömma lådan med alla pulver och rada upp dom för att se var jag behövde lite förstärkning. Det var nu jag blev häpen! Jag har något fler pulver än vad jag någonsin kan göra av med. Och varför har jag flera av nästan samma färg? Och dubbletter? Varför då???

Det blir helt klart köpstopp på embossingpulver för mig. Inte ett nytt pulver förrän alla som är lika är halverade. Sedan ska jag kanske börja använda det mera i mitt pysslande. Embossa är något jag glömmer bort, bortsett inför julen. Men då är det mest clear, rött och guld som går. Borde nog omorganisera lite så att jag ser mina pulver. Kanske plocka fram fyra fem stycken som får stå framför näsan på mig. Inte för att min skrivbord är fullt ändå, men det går nog att göra om, och göra bättre. Det tar bara tid…. Kanske kan jag sälja lite också.

 

image

Om ni igonerar oredan på mitt skrivbord så hittar ni följande på bilden:
Översta raden: UTEE – Clear, Panduro – Röd, Inkido – Candy Red, Inkido – Red Sparkle, Distress – Fired Brick, Distress – Worn Lipstick, Distress – Milled Lavender, Reprint – Old Rose Sparkle, Reprint – Hot Pink (lite dold bakom något vitt)
Rad 2: Ranger – White Puffs, Panduro – Vit/Silver, Inkido – Frost, Reprint – Turquoise Sparkle, Slöjd-Detaljer – Pärlemor, Panduro – Transparent, Ranger – Clear (fine detail)
Rad 3: Panduro – Guld, Heindesign – Glittrigt silver, Reprint – Silver (2 st), Reprint – White&Silver Sparkle, Heindesign – Glittrigt guld, Kortmakaren – Hologram Sparkle, Inkido – Guld glitter, Ranger – Silver, Distress – Weathered Wood
Rad 4: Heindesign – Granat, Reprint – Brun, Reprint – Koppar, Distress – Walnut Stain, Panduro – Svart, Reprint – Peanut, Reprint – brun (igen)
Nedersta raden: Inkido – Vinröd, Reprint – Topiary Dark Green, Heindesign – Violett, Sparkle N Sprinkle – Black Magic, Inkido – Blå glitter, Reprint – Turkos, Reprint – Candy Blue, Limegrönt, Heindesign – Ljust Lila

image

Ring för washitape

Jag flyttade mina rullar med washitape från en hink till ett band som kunde hänga mera synligt. Tanken var att jag skulle köpa en öppningsbar ring att ha dom på.
Ringen är inhandlad, men det ryms inte så många på den upptäckte jag. Så nu är frågan om jag ska köpa fler ringar (kräver fler krokar) eller om jag ska hitta på något annat. Alla rullar ståendes i en låda kanske? På skrivbordet så att jag ser dom bra.

image

Egen skärfil

Jag har börjat leka mera med Silhouetten och har skapat min första egna skärfil. Blev riktigt supernöjd måste jag säga. Och den passar mina behov perfekt. Inte så konstigt kanske när det är jag själv som designat den 🙂

Det blev en lite tidskriftsamlare. Det passar för CD-fickor, så den är inte stor. Jag har tänkt att ha fickor med urklippta dekorationer i den. Älskar ju olika klippark, men har lite svårt att hålla reda på var jag har alla, så nu blev det en lösning för det. Kommer säkert att skära ut fler, för jag lär ju fylla den första 🙂
(bilden är länkad, den behöver ses större för att man ska kunna se ordentligt 🙂 )

magazine holder_mien

En skönhetsprick

Jag gjorde ett litet inköp idag. Egentligen är det en liten del av ett större inköp, men det behöver vi inte bry oss om.

image

Jag har saxar vid mitt pysselbord. Riktigt bra saxar till och med. Men jag hade inga vackert prickiga saxar. Förrän nu 🙂

En lycklig dag

Det är när man kommer hem och älsklingen har hämtat ut paketet som väntade på mig på posten. Det innehöll det här:

Glädjen är stor i lilla mig. Äntligen lyckades jag fylla på förrådet 🙂
Det är massor med färger och storlekar. Allt från små små knoppar till stora tjusiga rosor med lite vågig kant (syns i rosa och vitt uppe till vänster). Köpte även en, för mig, ny typ av rosknopp. Den syns inte på bilden, men är semiöppen och lite vågig. Ungefär som en knopp till dom stora rosorna skulle kunna se ut. Älskar i alla fall alltihop.
Kärt besvär blev det också. Dom ryms inte i mina lådor längre 🙂 Får tänka om lite med färgsorteringen tror jag…. 😆

Förra gången jag beställde blommor så var jag dum nog att inte skriva upp vilka färger jag hade valt. Det var lite svårt att komma ihåg vilka jag gillade och inte. Så den här gången var jag lite smartare.

Jag har fotat alla blommor med sin tillhörande märkta påse. Bilderna kommer jag att lagra i en mapp på datorn, och kan enkelt skriva upp vilka färger jag vill ha mera av. En pågående inköpslista helt enkelt. Dessutom kan jag ju lätt se vilka färger jag inte gillade genom att kolla hur mycket jag har kvar.

Idag blev en VÄLDIGT bra dag :mrgreen: :hart:

Organisera mera – Stickers, alfa, rub-ons etc

För fyra år sedan fick jag nog med min dåvarande stickersförvaring och köpte en pärm och självhäftande fotopapper för att få ordning på det hela. Det funkade jättebra första veckorna, sedan växte det hela lite ur händerna på mig. Det slutade med att jag ändå inte hade förvaring för allt, eftersom pärmen var full. Så jag hittade stickers, rub-ons, olika ark med bokstäver, peel-offs, ja ni kan säkert tänka er, precis överallt.

Lite stökigt i hyllan kanske?

Nu har ju mina vårkänslor satt in med full kareta, så nu blev det något gjort. Om det fortsätter så här så är snart hela pysselrummet i ordning (yea, right, You wish). Men jag tar det grej för grej 🙂

I veckan så sprang jag in på Claes Olsson för att köpa fler pärmar och papper. Och tro det eller ej, men det var det enda jag fick med mig därifrån (jag totalignorerar den liiilla asken med fotohörn 😉 ). Det tog mig ett par timmar att leta fram alla ark från diverse gömmor, sortera det och sätta in det. Men så här bra blev det.

För att inte förstöra bilden av organisation så fick det bli en närbild där inget annat stök syns 😉

Nu har jag fyra pärmar som står prydligt i hyllan, och dom är till och med prydligt märkta :). Nu hittar jag lätt Rub-ons, Peel Offs, Stickers (ni vet, alla figurer eller annat som inte passar i någon annan pärm) och ABC 123. Det som syns lite bakom pärmarna är olika mappar med Thickers, 3D-ark och en mapp med Klippark. Dom ska också få sig en översyn, men det blir IKEA för det. Men det funkar tills vidare, och inget ligger och dräller.

Vet inte riktigt vad nästa organiseringsprojekt blir. Först ska jag få färdigt min minibyrå. Det är bara lite lim som saknas på den 🙂

Organisera mera – papper

Jag har vårkänslor och börjar därför, som vanligt, att organisera mitt pyssel. Jag ”boar” som någon har uttryckt det :). Förmodligen så är det min trädgårdslust som tar sig detta uttryck i stället. Jag har ju ingen trädgård att gå ut och påta i, så det får blir pysslet i stället.

Jag hade, i ganska många år, alla mina 12×12″ papper i en låda med hängmappar i. När jag flyttade in allt pyssel i arbetsrummet så hade inte lådan någon riktig plats, och det slutade med att jag hela tiden ställde en massa papper lösa i hyllan. Papperna i lådan (som var full) glömdes bort och jag klagade över att jag inte hade några papper….
I stället blev det en annan typ av förvaring, som är på högkant och som, med en liten justering, passar bra i min expedithylla.

Varje enhet rymmer ca: 200 cardstock läste jag precis (lite lätt överslagsräkning ger då mer än 400 mönstrade papper i min hylla
😯 )

Jag började med en som fylldes med alla ”nya” papper som stod lösa i hyllan, och köpte sedan på mig en till för cardstock. Lite senare blev det en tredje för att kunna tömma min gamla låda. Den blev stående på golvet eftersom jag inte kom mig för att skära av den (läs: H kom sig inte för och jag tjatade inte). Den är ungefär 2 cm för hög för att gå in i en expedit, men det är lätt fixat med en vass kniv.

När nu allt är tillskuret och på plats så passade jag även på att sortera papperna lite. Nu har jag ensidiga papper i den första, dubbelsidiga papper i den andra och cardstock i den tredje (nummer tre på bilden innehåller stacks och storleken på hela grejen är för 8×8″ eller något liknande). Tanken är att jag ska färgsortera papperna också, eller åtminstone sätta ihop alla papper som är samma.
Och ja, jag är i behov av en fjärde…. den som tittar noga ser lite cardstock som är på vift….

Btw: För den som undrar…. jag köper mina på Pyssloteket. Hittar dom tyvärr inte i webbshoppen, men jag vet att Anna ställer upp på att posta det mesta om man ber henne.