Hama Pärlor Midi vs Mini

Jag började med att använda pärlor i storleken midi. Det är den ”vanliga” storleken som dom flesta barn använder (rek. från 5 år). Pärlorna är inte stora, men det är svårt att göra små motiv med dom. Om man då använder mini (rek. från 10 år), så blir det helt plötsligt väldigt litet och kanske lite vuxnare.

Hama Beads mini

Dessa två figurer är gjorda med minipärlor. Pilligt värre, men blir ett väldigt fint resultat. Jag rekommenderar att man plockar pärlorna med en pincett för att lättast få dem där man vill ha dem på pärlplattan.

hama-beads-bird-collage

Hur stor skillnad är det då? Svårt att säga rent matematiskt. Fågeln här är gjord efter samma mönster med midi och mini, det är alltså lika många pärlor i båda fåglarna. Den lilla fågeln är mer än 50% mindre än den stora. Vill man veta exakt så får man nog göra sig en rad med varje storlek och räkna på det.

hama-beads-svamp-collage

Minisvampar på samma sätt som fåglarna. Jag kärade ned mig totalt i svampen med minipärlor. Den blev så otroligt söt i den storleken.

Tips!
När du stryker minipärlor så går det väldigt fort så det är lätt att smälta för mycket. Ta det försiktigt och kolla med små mellanrum hur det ser ut. Du kan också sänka värmen på strykgärnet lite

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *