Kom igång med Instagram – Del 3

Denna del borde egentligen legat som del 2, men det är roligare att komma igång istället för att hålla på med inställningar, eller hur?
Här kommer jag att visa de vanliga inställningarna och hur du kopplar ihop ditt Instagramkonto med Facebook och andra sociala medier.
Vissa av dessa inställningar kan se annorlunda ut om du använder en Iphone eller Ipad. Då gör du inställningar där du brukar och inte direkt i appen.

Starta appen och gå till din profil (gubben längst ned till höger)

Screenshot_2015-07-11-19-40-05-2

Uppe i högra hörnet ser du tre punkter. Klickar du på dessa kommer du till Options där du kan göra en del inställningar. Klicka där för att komma igång.

Screenshot_2015-07-11-19-40-18

Om du inte valde att Instagram skulle kolla ditt Facebookkonto efter vänner när du skapade kontot så har du möjlighet att göra detta under Follow People. Du kan också kolla av dina kontakter. När du gör detta så får du en lista på personer som har konto på båda ställena och du kan välja vilka du vill följa.
Under Account hittar du inställningar för ditt konto. Här kan du ändra i profilen (vi återkommer till det), byta lösenord mm. Du kan också göra ditt konto privat genom att dra reglaget till höger. Ett privat konto innebär att dina bilder inte syns i sökningar som görs. Du får också godkänna de som vill följa dig.

Notera:
Ditt konto blir inte hemligt. Om någon som har ett öppet konto gillar en av dina bilder så kommer den bilden att synas när någon annan tittar på de gillade bilderna. Lägg därför inte upp allt för privata bilder på Instagram då du aldrig kan vara säker på att de inte sprids. (Detta gäller överallt på Internet!)

Screenshot_2015-07-11-19-40-26

Scrollar du nedåt hittar du rubriken Settings. Vi återkommer till alternativet Linked Accounts och tittar istället på Puch Notifications. Klickar du här får du en massa alternativ, se bild nedan.
Under Camera så väljer du om du vill ha bra eller lite sämre kvalitet på dina bilder. Så länge du inte har en väldigt dålig uppkoppling tycker jag att du kan ha den kvar på High-Quality.
Resten av inställningarna beror så pass mycket på vilken telefon du använder och hur du använder den så jag lämnar dessa helt öppna. Generellt så kan du låta det vara som det är.

Screenshot_2015-07-11-19-41-32

Jag går inte igenom allt här vad gäller Notifications, det är inte så svårt att välja hur du vill att din telefon ska tala om för dig vad som händer. Personligen har jag allt på From Everyone, men det är för att jag har ett öppet konto och det är ett lätt sätt att hålla koll på vad som händer. Jag har inte heller jättemycket trafik, så det är kul att se på en gång när någon och kommenterat en av mina bilder. Har du ett konto med många följare kan det vara skönare att stänga av vissa notifieringar. Det är kanske lättare för dig att gå in på ditt konto och se vad som hänt än att telefonen vibrerar i din ficka i tid och otid.
Du kan alltid gå tillbaka hit och göra förändringar varefter du märker att det funkar eller inte.

Screenshot_2015-07-11-19-41-03

Om du nu scrollar tillbaka upp till Linked Account (under Settings) så kopplar vi ihop ditt Instagram med din Facebook (du kan välja vilket konto som helst, det är bara att följa instruktionerna som kommer upp på skärmen).
Börja med att klicka på Facebook. Texten kommer då att bli blå och du får en blå bock längst till höger. Klicka en gång till på texten så får du upp en ny skärmbild. Om du inte har Facebook i din telefon så kommer Instagram att fråga efter mer specifika uppgifter. Här utgår jag ifrån att kontot redan finns på telefonen.

Screenshot_2015-07-11-19-41-17

När du klickat ok så kan du alltid ångra dig. Väljer du Unlink så tas kopplingen bort och du visar bara dina bilder på Instagram. (dessa inställningar kommer åt genom att gå till Linked Account och sedan klickar på det konto du vill koppla bort).

Screenshot_2015-07-11-19-40-47

Om du går tillbaka ett steg och istället går in på Edit profile (under Accounts) så kan du fylla i lite information om dig själv. Detta syns sedan när någon går in och tittar på ditt konto. Det är inget du måste fylla i, men det är en bra idé om du vill sprida eller hänvisa till din blogg eller hemsida.
Vi börjar från toppen, alla dessa inställningar går att ändra när du vill. Jag rekommenderar dock att du inte ändrar de två översta för ofta. Detta kommer bara att förvirra dina följare.
Den lilla annonstavlan – Detta är ditt användarnamn, det syns inte ute i flödet, bara på din profil.
Gubben – Detta är ditt namn på Instagram. Det är detta som syns i flödet, och vill någon anropa dig så används detta namn.
Jordgloben – Adressen till din webbsida, blogg eller vad du vill, bara det finns på internet. Adressen måste vara en korrekt www-adress och sluta på .org/se/com/eller något annat.
Citattecken – Här kan du skriva en kort text om dig, din webbsida eller om din Instagram. Vad du vill helt enkelt.
Det som finns under privat information är helt upp till dig om du vill fylla i. E-mailadressen är samma som när du registrerade kontot.

Screenshot_2015-07-11-19-40-05

Så här ser det ut när allt är ifyllt och någon tittar på din profil. Namnet i det blå fältet högst upp är det du fyller i vid Gubben.

Sådär ja, du har nu kommit lite längre med ditt Instagramkonto. I nästa del fokuserar vi på roligare saker som att ändra profilbild, hur man anropar någon och hur du använder en hashtag.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *