Kort med massor med blommor

Jag har försökt att hitta den stil jag trivs bäst med när jag gör kort. En del av mig vill ha en stil, tillhöra en grupp, men en annan del av mig vill vara ”lös och ledig”. 🙂
Ibland är mina kort väldigt enkla till stilen, och ibland är de mer arbetade med flera olika papper, blommor och stämplar. Trots att ett kort kan vara enkelt så ligger det oftast lika mycket arbete bakom det, som det gör bakom det jag ska visa idag.

Som vanligt så finns det är materiallista i slutet på denna post. Den är inte komplett, visst material kan ha utgått från butiker och tillverkare.

Kort med blommor

Till detta kort har jag använt fyra olika mönstrade papper (varav ett som jag har stämplat själv), fyra olika dies, massor med blommor och fjärilar av trä. Stommen är gjord av en vit cardstock skuren till 6×12″ och dubbelvikt.

card-fancy02

Det är totalt 13 blommor. Det är härligt att få ösa på ibland 🙂 De platta blommorna kommer från Prima. Tror inte att de finns kvar i deras sortiment längre, tyvärr. Jag älskar de och har inte många kvar nu. Liljan har jag inget märke på, och rosorna är de vanliga med stjälk som finns lite överallt. Till vänster i bild ser du två rosa knoppar.

card-fancy10

De två mindre rosorna är sprayade med Perfect Pearl – Perfect Bronze. De är vita från början.

card-fancy03

Jag har använt blingstenar som inte glittrar. De är matt vita och facetterade.

card-fancy04

Fjärilarna är av trä. Det är roligt att blanda in andra material bland allt papper. De är sprayade med Perfect Pearl – Perfect Bronze. Ovalen bakom fjärilen är av vit cardstock utstansad med en die och sedan infärgad med en ljusrosa stämpeldyna. Jag har använt den släta baksidan på papperet. Mönstret är gjort med en mörkare rosa stämpeldyna och en stämpel. Allt är sedan sprayat med Perfect Pearl – Perfect Pearl och monterat på en lite större oval med mönstrat papper.

card-fancy05

Swirlen är en die. Jag har inte använt hela, utan klippt bort den del av den som stod ut för mycket.

card-fancy06

Runt delar av ovalen finns det bitar från en annan die. Det är en ram som jag klippte i mindre bitar och har fäst runt kanterna.

card-fancy07

Istället för rosblad eller andra blad valde jag att använda en die i form av en murgröna. Totalt är det tre kvistar. En ligger under ovalen till vänster och två klättrar uppåt till höger.

card-fancy08

Den lilla hälsningen är skriven med stickers. Dessa små bokstäver gillar jag, då de är lite tjockare så att det inte blir platt.

card-fancy09

Alla kanter utom den rosa ovalen är lite ruffade med hjälp av en sax. Öppna saxen och skrapa eggen mot kanten av papperet för att få till effekten.
Kanterna har fått falska stygn med hjälp av en brun smal penna.

Material:

 

Inköpsställen:

Panduro Hobby
Pyssloteket
Scrapparazzi

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *