Kategoriarkiv: Nostalgi

Barndomsminnen, alla har väl sådana?

Bokrea

Var det någon som trodde att jag inte skulle rota igenom årets bokrea? Nä, trodde väl det 🙂
Som vanligt fokuserade jag på böcker jag inte har råd med i vanliga fall, så det är  faktaböcker, coffee tables, några barnböcker och en nostalgibok.
Ni som har sett andra års fynd vet att det brukar bli en eller två kungliga böcker. I år blev det en om kungliga familjer idag och en om den svenska drottning Victoria. Det finns fler som jag vill ha men jag avvaktar lite och hoppas på att dom finns kvar till ännu bättre pris lite senare. Barnböcker blev det faktiskt tre av men jag fick bara med en på bilden. Mina syskonbarn börjar bli så pass stora så att jag vill ha lite dom kan bläddra i när dom kommer hit.
Nostalgin jag nämnde står den söta björnen Paddington för. Jag läste böcker om honom på dagis om jag kommer ihåg rätt, och nu är det dags igen tänkte jag 🙂

Någon mer än jag som fyllt på bokhyllan?

(När jag tittar lite närmare på den här bilden så ser jag en bok som inte var på rea. Den vita av Nora Roberts, på engelska, var inte på rea men väldigt billig ändå 🙂 )

image

Lakritstok!

Jag erkänner villigt att jag är tokig i lakrits, och då speciellt i salt sådant. En bit från jobbet ligger en helt underbar butik som jag var in i idag för första gången. Lakritsroten är mitt drömställe måste jag säga. Bara massa lakrits, och en hel del som jag åt som barn men som jag inte har sätt på länge. Ex. gröna avloppsrör. Tungan krullar sig bara jag tänker på dom, för att inte tala om hur mycket jag dregglar

Salta avloppsrör

Bild lånad från Lakritsroten

Dessutom har butiken en webbshop 😉

Tiden har långa ben….

För mig och älsklingen H så känns det verkligen så. I lördags var det 10 år sedan vi hade vår första träff. 10 hela år! Jag fattar inte att det har gått så lång tid. Ett decennium sedan jag satt där med magen full av fjärilar och iskalla händer. Jag var dessutom sjukt blyg och kunde knappt titta upp i hans ansikte. Ändå visste jag precis hur han såg ut. Jag kommer inte ihåg vad vi pratade om, vad jag hade på mig (eller jo… en röd dunjacka) men jag kommer ihåg vad vi drack (han te och jag sprite), vart i lokalen vi satt (hård stol) och hur det kändes att sitta där.

En vecka senare skulle vi på bio och jag fick fem långskaffade röda rosor med bud strax innan jag skulle gå. Ett halvår senare flyttade jag till honom och nu har det gått tio år. Ett år sedan vi förlovade oss…

Jag älskar dig hart1

Hitta kärleken i TV

Kära gamla 80-tal. Det är temat för kvällens Let’s Dance. Inte för att jag var så stor direkt, men lite kommer jag allt ihåg.
Vet inte riktigt varför, men helt plötsligt kom jag ihåg låten till ett tv-program som Lotta Engberg hade. Detta var väl i början på 90-talet iofs, men det poppade upp ändå.
Kommer ni ihåg Kär och Galen?

[kml_flashembed movie="http://youtube.com/v/US_RdiGLJX4" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Skulle vilja hitta musiken till, men har än så länga bara stött på texten

Kär och galen
Klockor börjar ringa
Och många tusen eldar börjar brinna
Det finns bara ni idag
Och ingenting är längre som förr
Kär och galen
Kärleken den brinner
En evig kraft som alla gånger vinner
Se en kvinna och en man
Nu har de fått varann
..... Resten kan du läsa här 

När jag sökte på You Tube kom jag ihåg ett annat ihop-parning-program.
Tur i kärlek med Agneta Sjödin och Adam Alsing (underbar frisyr förresten 🙂 )

[kml_flashembed movie="http://youtube.com/v/pBxCQ3VLgv8" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Vilka program kommer du ihåg?