Färdig låda som förvaring för 12" papper

Pappersförvaring med hängmappar

Många använder en mappvagn för att förvara sina 12″-papper (30×30 cm). Jag behöver ha mina papper mera skyddade och har därför valt att göra en egen variant.

Förvaring för 12

Du behöver:

 • Papplåda  (48x34x36 cm)  Jag har använt Lingo från IKEA, men den finns tyvärr inte kvar i deras sortiment.
 • Hängmappar (Summera från IKEA, 16st 99kr)
 • Skalpell
 • Linjal
 • Penna

Rita upp måtten enligt skissen nedan och skär sedan ut det ljusgrå området på båda långsidorna. Gör i ordning mapparna och häng dom i lådan. Mina mappar hänger nästan ned till botten på lådan, men locket tar inte i överkanten på alla papper så dom hålls skyddade och oskadade.
Om man vill kan man skydda kanten där mapparna hänger med tape eller liknande. Se bara till att mapparna kan glida på tapen. Jag har valt att inte använda tape av den anledningen att min låda är ganska full så mapparna har ändå ingen plats för att glida.

Färdig låda som förvaring för 12" papper

2 tankar kring ”Pappersförvaring med hängmappar

 1. Angelica

  En jättebra pappersförvaring och billig. Kul att du lägger ut måtten så man slipper klura ut det själv ifall man skulle vilja göra en likadan, vilket jag nog ska göra så fort jag fått så pass mycket papper att det inte får plats i min mapp än 😀

  Svara
 2. Angelica

  Ser att texten blev lite konstig på slutet, menar förståss ”att det inte får plats i min mapp NÅGOT MER” Hehe, borde lära mig att korrekturläsa innan jag trycker på skicka…

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *