Snyggingar, blod, mörker och spänning (Recension)

Vad sägs om en bokrecension? Om jag nu ändå ska försöka blogga lite böcker, så kan jag väl lägga ribban riktigt högt 😀

Vampyrens Märke
P.C. Cast och Kristin Cast

Zoey är en helt vanlig tjej, som går i en helt vanlig skola och har helt vanliga kompisar. Det enda som inte är helt vanligt är hennes familj, eller närmare bestämt hennes styvfar, eller Styvlosern som hon kallar honom.
En helt vanlig dag i skolan så händer dock något mindre vanligt. När Zoey är på väg till sitt skåp efter en lektion så står det en udda figur och hänger där. Figuren är lite osmaklig och Zoey undrar varför han står vid hennes skåp. Det visar sig dock att han inte bara hänger vid hennes skåp, han är ute efter just henne. Zoey har här sitt första möte med en Spårare, vars uppgift är att hitta barn och tonåringar med ett speciellt DNA. De barn och tonåringar som senare kommer att förändras till vampyrer. När Spåraren nu har hittat Zoey så ger han henne ett märke i pannan, en tatuering, som visar konturerna av en månskära och som betyder att hon är utvald.
Detta är som sagt inte helt ovanligt, eftersom alla människor vet att vampyrer finns. Zoeys tatuering visar att hon är utvald och nu måste flytta till Nattens hus.
Hennes föräldrar reagerar som hon hade föreställt sig och hon tar sin bil och åker till sin mormor. Hos Mormor Sylvia Redbird så träffar hon Nyx som kommer att ha stor påverkan på Zoeys framtida liv. Nyx är nämligen en Gudinna.

Mitt i all förvirring som Zoey känner i och med sin påbörjade förändring, så händer det en massa saker på hennes nya skola. Som nybörjarvampyr, eller vampyrelev, är det massor med saker hon behöver lära sig. Myter blir verklighet och verkligheten blir myt. Zoey upplever även andra saker som påverkar henne och hennes nya vänner, och vi ska inte glömma alla snygga läckra vampyrer i killform. Zoey får uppleva kärleken, men även sorg, rädsla och misstänksamhet. Och vem hade trott att skolans värsta Bitch skulle kunna gå så långt?

House of Night är en serie med (idag) åtta böcker. Sju av dem finns än så länge på svenska.
Zoeys äventyr utspelar sig i Tulsa, USA och författarna (mor och dotter) har lyckats med att behålla lite av mystiken och myten som finns om vampyrer samtidigt som de skapar nya myter och helt plockar bort andra. Böckerna är fängslande och svårsläppta. För mig blev det ett flertal kvällar/nätter då böckerna helt styrde mig.
Gillar du fanasy, och gärna fantasy som vänder upp och ned på saker ”vi vet”, så är det här helt klart en serie för dig.
Du kommer att hitta kärlek och tårar, magi och drama, magpirr och gåtor. Och kanske ställer du dig frågan om inte vampyrer kan finnas på riktigt trots allt?

 

Boken finns att köpa hos bokus.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *