Vardag vs Helg

Jag misstänker starkt att jag inte är den enda i detta land som upplever livet lite som same same same…. Livet rullar bara på och man gör inget alls för att faktiskt leva dom dagar man ändå har. Det är en enda röra av tvätt, matlagning, gå ut med sopor, betala räkningar, gå till jobbet, komma hem från jobbet, handla och tvätta lite till. Och då har jag inte ens några barn som ska hämtas, lämnas, lekas med, gosas med, pratas med, byta blöja på och allt annat som man faktiskt inte kan komma undan som förälder.

Jag är, och har varit, gräsligt trött på att helgerna bara försvinner i ett töcken av ingenting. Min sambo jobbar ju (tacksamhet i massor) under veckorna medan jag gör mitt bästa för att sköta lite markservice här hemma. Det går inte så jättebra vissa dagar eller veckor, men jag försöker. Att veckorna rullar på är helt ok, men jag har önskat så mycket att vi ska finna energi till att göra något tillsammans vissa helger. Bara umgås och släppa allt annat som alltid måste göras. Faktisk ta vara på möjligheten att vi är tillsammans, att vi har ett liv tillsammans. Att vi är kära. Att hitta lite av den där nykära känslan lite nu och då skulle vara så skönt. Det är egentligen riktigt hemskt att den känslan bara ska få försvinna bland högarna av papper och dammtussarna i hörnen.

I söndags så hittade vi lite av den där känslan. Vi bara bestämde oss för att åka iväg och äta lunch ute. Utan att bry oss om allt som vi borde göra. Vi kan alltid gör det en annan dag. Det tog bara en halvtimme så var vi iväg. Det var så härligt. Vårkänsla i luften, solen sken och värmde. Min jacka var alldeles för varm men det var så jäkla härligt. Att bara, för ett par timmar, få vara med den personen jag älskar. Att bara vara…..

Vi hamnade på Pizza Hut och blev duktigt mätta 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *