Kom igång med Instagram – Del 1

Denna post är för den som vill komma igång med Instagram, men känner sig lite osäker på hur det hela fungerar. Just här går jag igenom hur du registrerar dig, hur du lägger till bilder och tittar på andras bilder kommer i del 2.

Först och främst måste du ha appen Instagram. Denna hittar du där du köper eller laddar ned dina vanliga appar (olika beroende på om du använder en androidtelefon/platta eller någon av Apples produkter).

Då så, börja med att ladda ned appen och starta den.
(Och förlåt för den ovanligt dåliga bildkvaliten. Alla lampor slår i skärmen för mig, så det var svårt att få till riktigt ljusa och fina bilder).

Kom igång med Instagram

Detta är startbilden för Instagram. Högst upp har du två alternativ; Sign up eller Log In.

Kom igång med Instagram

Vi ska ha Sign Up, så se till att det är valt (den lilla vita pilen ska vara under texten).

Klicka (dutta med fingret) på Enter your email. Då får då upp tangentbordet och kan skriva in din mailadress.
Om du hellre vill använda Facebook som inlogg klickar du på Log in with Facebook. Du kommer då att få logga in med ditt facebookkonto och kan hoppa en bit ned i denna text.

Av säkerhetsskäl så har jag inte tagit bilder på följande steg, men det är inte så svårt.
När du skrivit in din mailadress så ser du en liten blå text som säger Next. Klicka på den.
Skriv in ditt namn, om du vill. Detta är inte obligatoriskt, så du kan hoppa över detta om du vill. Klicka på next.
Dags för ett användarnamn. Det är detta namn som kommer att synas på ditt konto. Om det blir helt fel eller om du vill ändra någon gång i framtiden kan du göra detta utan problem. Klicka next när du är klar. (om ditt användarnamn redan är taget så står det strax under fältet där du fyller i det).
Ett bra lösenord är något som inte direkt förknippas med dig och det för gärna innehåller ett par siffror eller andra tecken (!?#&)

Kom igång med Instagram

När du kommit till denna skärmbild är det dags för en profilbild. Profilbilden är rund och syns bredvid ditt användarnamn. Du har ett flertal sätt att välja en bild på, välj det sätt som passar dig bäst.
Jag valda att ladda upp ett foto (Choose from Library), men väljer du ett från Facebook eller att ta en bild här och nu så går det lika bra.

instagram-reg03

Du kan flytta bilden för att få fokus på det du vill ha som profilbild. Profilbilden går att byta lika lätt som på Facebook om du ångrar dig och vill ha en annan senare.

Kom igång med Instagram

När du är nöjd med bilden klickar du på den blå bocken högst upp till höger för att komma vidare.

Kom på igång med Instagram

Vill du att Instagram ska hitta dina vänner från Facebook så klickar du på den blå knappen. Det kan ta en stund för Instagram att gå igenom ditt Facebookkonto, så ha lite tålamod. Vill du inte hitta dina vänner från Facebook klickar du på Skip uppe till höger.
Instagram vill även kolla av dina kontakter i telefonen, men även här kan du välja Skip om du vill.
instagram-reg05

Nu är ditt konto igång. Instagram föreslår några populära personer att följa.

Kom igång med Instagram

Hittar du något som ser intressant ut så klickar på Follow ovanför den profil du vill följa. När du är klar så klickar du på den blå bocken uppe till höger. Du kan välja att inte följa någon om du vill.

Kom igång med Instagram

Så här ser ditt flödet ut om du inte har valt något att följa, valde du något i det förra steget så ser du en massa bilder.
Hur du lägger upp egna bilder, skriver text mm kommer i nästa steg.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *