Glue Pad

startbild.jpg

Glue Pad är helt enkelt vad det låter som, en limdyna för stämplar. Alla de gånger man önskar att stämplefärgen eller embossingpulvret såg ut som bladguld, var glittrigare eller kanske i en ljusare färg, det är då Glue Pad kommer till användning.
Den består av en dyna och en flaska med lim. Flaskan innehåller 15 ml lim och ska räcka till ca: 500 motiv enligt tillverkaren.
Tillvägagångsättet är enkelt. Förse dynan med lim genom att trycka på flaskan och arbeta in limmet i dynan med flasktoppen.

applicera.jpg

Tryck sedan din stämpel försiktigt mot dynan ett par gånger och sedan på det ställe där du vill ha motivet.

stampel.jpg

Applicera fint glitter, bladguld eller torr chalks över motivet. Var noga med att dutta, inte dra, när du använder chalks eller bladguld. Om du använder glitter kan du trycka fast det försiktigt med ett finger.

glitter.jpg

Låt det torka ordentligt innan du skakar av överflödet. Om glittret har svårt för att fastna kan du spraya motivet med Fixativ. Var noga med att använda ett så fint glitter som möjligt, om det är för stora korn sitter det sämre. Är motivet litet eller med smala linjer och detaljer så blir det också snyggare med ett fint glitter.
Torktiden för limmer beror till viss del på ytan du har stämplat på.

Stämpeln rengörs med vanlig stämpelrengöring och dynan torkar inte i första taget så länge man sätter tillbaka det lilla innre plastlocket över den. Skulle den torka ut helt gör man rent den i varm vatten, låter torka och applicerar sedan nytt lim på den.

För att slippa vänta på att motivet ska torka så brukar jag börja med Glue Pad motivet när jag sätter mig för att skapa. Då torkar motivet medan jag har annat för händerna, så jag slipper sitta och vänta utan att kunna göra något mer.

motiv_glitter1.jpg motiv_chalks.jpg

Motiv gjort med glitter och torrchalks (pastell).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *