Maska

Ett sätt att nyttja sina stämplar lite mer är att använda sig av maskning. Genom att maska olika motiv så kan man få djup och effekter i sina motiv. Ett träd kan stå bakom huset, en flicka kan sitta på en bänk eller mur, solen tittar fram bakom ett moln osv. Så hur gör man då? Det är inte svårt, men beroende på motiv kan det vara pilligt.
Du behöver:

  • Papper
  • Två olika stämplar
  • Postit, eller annat självhäftande papper
  • Stämpeldyna
  • Sax, helst liten och vass

Innan man börjar är det bra att planera sitt motiv. Man måste lära sig att tänka baklänges och försöka se det färdiga motivet framför sig. Den stämpel du stämplar med först är det motiv som kommer att synas längst fram, nästa motiv hamnar bakom det första, tredje hamnar bakom det andra osv. Självklart beror det lite på var du placerar motiven. För att göra det enkelt har jag här valt att använda två motiv. En hjärtorm och en bladranka.

maska01.gif

Börja med att stämpla det motiv som ska vara främst, i mitt fall ormen.

maska02.gif maska03.gif

Stämpla sedan samma motiv på en postit eller annat självhäftande papper och klipp ut det. Detta gör man för att ha något att täcka det första motivet med medan man stämplar resten.

maska04.gif

Sätt fast det utklippta motivet precis över det första motivet. Se till att det täcker helt och inte glipar någonstans. Stämpla sedan med motiv två över alltihop. Det utklippta ser till att inte något av det andra motivet hamnar på det första.

maska05.gif

Pilla loss det utklippta så ser man resultatet. Om jag nu skulle vilja lägga en till bladranka vänd åt andra hållet skulle jag få maska även rankan. Den är pillig att klippa ut, så det gäller att man väljer sina motiv. Ett bra tips är att spara maskningen, den går ju att använda igen och så slipper man sitta och pilla och klippa en gång till senare.
Lite färg och glitter så är motivet färdigt att användas fiesta.gif

maska06.gif

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *