Notice: Undefined index: navmenu_home_desc in /home/miensba/public_html/blog/wp-content/themes/graphene/admin/wpml-helper.php on line 98
Naglar till Halloween - Miens.org

Okt 31

Naglar till Halloween

Det är Halloween idag, och jag tänkte att jag skulle spöka ut naglarna lite mer än förut i veckan. Använder fortfarande svart som bas, men blandar in orange nu. Jag hade en jättebra plan i huvudet, men jag säger bara en sak. Att planera och att utföra är två olika saker. Bland annat glömde jag tydligen helt och hållet att jag är inbitet högerhänt. Att göra tjusiga små detaljer med vänster hand är inte riktigt min grej tror jag.
Ska försöka visa hur jag gick till väga.

Det jag behöver för naglar till halloween

Jag har plockar fram ett helsvart lack, ett orange från Malva (#127) som skimmrar lite, en svart art liner från Depend, pensel och överlack. Qick Dry nail spray fick jag som gåva på Åhlens för några veckor sedan när jag köpte lack från IsaDora. Har inte provat det ännu, men tänkte göra det nu, speciellt som jag denna gång kommer att använda en del lager och samtidigt faktiskt ska jobba lite vid datorn. Snabbtorkning låter ju inte helt fel då, eller hur?

Två lager svart lack

Börja med att måla två lager med det svarta lacket. Spraya med Qick Dry nail spray om du använder det mellan lagren. Låt ringfingret vara utan färg.

Två lager orange från Malva

Lägg två lager med orange på ringfingret. Spraya även här mellan lagren om du vill ha snabbare torkning. Låt alla naglar torka ordentligt innan du fortsätter.

Ränder i svart och orange

Nu kommer det moment när man inte får darra på handen, vilken jag har gjort ett flertal gånger. Det kräver helt klart träning för att få detta att bli riktigt snyggt.
Jag har ingen art liner i orange, så jag använder mitt orange lack tillsammans med en smal syntetpensel.
Börja med att hälla lite nackellackremover i en liten skål. Se också till att du har en liten bomullstuss eller liknande till hands. Detta är för att du enkelt ska kunna skölja ut penseln när du är klar.
Dra av lackets pensel mot kanten på flaskan och lägg den åt sidan på en bit papper. Doppa syntetpenseln i lacket och dra linjer på dom naglar som är svarta. Som det går att se på denna bild så är det ganska svårt att få linjer med raka kanter. Jag var lite skakig och jag tror att jag hade för lite lack i penseln för att det skulle fungera optimalt.
När ena handen är klar sköljer du penseln noga i remover och torkar av den på bomullen. Låt linjerna torka och gör sedan ett spindelvävsmönster på ringfingret med den svarta art linern. Penseln i det lacket är väldigt smal och det var mycket lättare att måla med den än med den vanliga penseln. Försök att dra en hel linje utan avbrott för att få det så snyggt som möjligt.

Spindelväv på ringfingret

Toppa med två lager topplack. Jag använder mig av två olika. Jag har märkt att vissa lack färgar av sig lite till topplacket när man har gjort mönster med det, så för att hålla mitt lite dyrare lack helt klart så använder jag ett billigare först som får försegla mitt mönster. Detta smetande kan beror på att lacket inte är helt torrt, jag har inte riktigt kommit underfund med det ännu.

Lycka till 🙂

(Sprayen från IsaDora verkar funka bra, men jag vill prova den lite till innan jag kommer med ett omdöme)

Kommentera

Your email address will not be published.