Gör en egen kransstomme

Dörrkransar finns det en uppsjö av idéer på hur man kan dekorera, men det är inte alltid man hittar en stomme som man tycker passar. Antingen är den för liten eller för stor, eller kanske av helt fel material. Har man tänkt att täcka hela kransen så kan man enkelt göra en stomme själv. Du behöver besöka Clas Olsson eller en liknande butik.

Införskaffa en bit rörisolering som är förskuren på ena sidan. Du behöver också lite silvertape eller annan hållbar tape samt en kniv.

Material till kransstomme

Jag valde en bit isolering som har en ytterdiameter på 41mm, men du kan välja en tjockare eller smalare om du vill. Det som är viktigt är att den är förskuren på en sidan.
Mät hur stor krans du vill ha och skär bort det överflödiga materialet. Jag vill inte ha min superstor, så jag skar bort 26 cm.

kransstomme_skäral

Skär försiktigt upp det sista i skåran så att du kan öppna röret helt och hållet. För att röret ska gå att böja till en cirkel som håller formen så behöver insidan vara mindre än utsidan på cirkeln. Den uppskurna sidan ska därför vara vår utsida eftersom den kan dela på sig och därmed bli större. Prova att böja åt olika håll så ser du skillnaden.

kransstomme_tape

För ihop ändarna på röret och linda ett par varv med tape. Se till att det sitter ordentligt. Jobba sedan igenom din kransstomme så att den är jämn runt om. Röret delar lite på sig där du skurit upp det, men trycker man och vrider lite så får man det jämnt.

kransstomme_utsida

När du är färdig så ska man nästan inte kunna se skarven.

Färdig kransstomme

Nu är stommen färdig och du kan dekorera den efter eget önskemål.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *