Sortera blommor

Mitt sökande efter den bästa förvaringen går vidare. Nu har jag iofs. inte bytt förvaring, men jag har ändrat på sorteringen av innehållet.
Jag har fem lådor (Glis från IKEA) där jag har rosor och andra blommor med stjälk. Andra, platta, blommor har jag i småpåsar i en korg, vilket jag ska ändra på så småningom.

sortera blommor01

När jag i år plockade fram material till julkorten så rotade jag reda på alla vita, blå och röda blommor jag hade. Kanske inte riktigt alla, men en hel del i alla fall. Jag kom då på att jag inte använder vissa typer av blommor alls, trots att jag tycker de är jättefina. Jag kom på väldigt snabbt varför det är så.
Jag hade mina blommor sorterade efter storlek. En låda för stora rosor, en annan för mini och ytterligare en för den vanliga storleken. Sedan fanns det en låda för pastiller, nejlikor, kallor och liknande och så en för blad. Lådan med blad har jag inte rört den här gången.

sortera blommor03

Anledningen till att jag mest använder rosor i vanlig storlek är att jag glömmer av de andra. Så nu har jag värkt ut allt på skrivbordet, sorterat allt efter färg i stället för efter storlek och flyttat och flyttat igen för att få plats med alla blommor i lådorna igen.

sortera blommor02

Det bra med lådorna är att det finns två fast väggar som bildar tre stora fack. Det går sedan att dela av dessa fack med lösa väggar, så jag har kunnat använda lådorna fullt ut genom att skapa fack som passar mängden blommor.
Trots det så fick inte alla plats, så jag plockade ut de jag har många av (köper oftast storpack av de blommor som jag använder mest) och har nu ett litet lager i en glassburk.

sortera blommor09

Nu hoppas jag att jag kommer att använda fler blommor i mitt skapande, när jag letar efter färg och inte storlek.

sortera blommor08

Lådorna står på samma ställe, men har fått nya etiketter.

Hur förvarar du dina blommor och hur sorterar du de?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *