Stämpelsortering

Jag har massor av stämplar och hade de från början i deras originalförpackningar. Det funkade bra när jag bara hade 10-15 stycken, men min samling växte snabbt och jag behövde ett nytt system.

De stämplar som inte är monterade på klossar eller annat skrymmande material förvaras i mjuka CD-fickor.

Stämplar i CD-ficka - Stämpelförvaring

Baksidan på CD-ficka - Stämpelförvaring

I varje ficka, på båda sidor, finns ett tillskuret laminerat ark  som stämplarna fäster på. Då håller dom sig i fickan utan att åka runt. På baksidan finns möjlighet att fästa maskningsbilder på det laminerade arket. Det går åt ett A4 till varje ficka. Jag har skurit till mina 12×12 cm med rundade hörn.
Varje ficka är numrerad i ena hörnet.
Fickorna förvarar jag i någon typ av låda (lådan ändras med jämna mellanrum då jag antingen gör om i pysselrummet eller om lådan blir utsliten.)

Uppstämplat i pärmen - Stämpelförvaring

I en A5 pärm som står lätt tillgänglig på skrivbordet har jag alla stämplar uppstämplade. Även klossmonterade finns med här. Vid varje stämpel står monteringen (EZ, K, C osv) samt numret på den ficka som stämpeln ligger i. Det gör det lätt att hitta rätt stämpel fort. Jag har även möjlighet att anteckna märken, Änglapolicy, om det är svårtstämplat eller något annat som kan vara bra att komma ihåg.

Mina Förkortningar

K – Kloss
EZ – EZ mount
C – Clear stamp
F – Foam
X – Stämpeln är såld (Kryssa över den ordinarie förkortningen)

 

 

Register för stämpelförvaring - Stämpelförvaring

I pärmen har jag ett register där stämplarna är insorterade efter motiv. Detta är det första registret jag använde, sedan dess har jag ändrat det och ändrat igen. Som exempel så blev fliken för Filurer överflödig då jag sålde alla jag hade.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *