Carl Philip (Recension)

Dags för en bokrecension igen. Även denna kommer att hamna på den negativa sidan, vet inte varför jag aldrig skriver om en bra bok. Får försöka hitta en bra bok helt enkelt.

Jag har ju ett kungligt intresse och har därför en tendens att läsa allt jag kommer över. Många gånger känner jag att man får ta det som skrivs med en stor nypa salt, ibland ett helt saltkar.

carl philip-600

Den här gången har jag läst Carl Philip Prinsen som inte fick bli kung. Jag är säker på att en del av innehållet är rena fantasier eller överdrivna.
Själva historien om vår prins är säkert korrekt. Det är svårt att ta helt fel på händelser som födelse, första skoldagen, konfirmationsdagen och dagen för en förlovning. Det jag läser med lite skepsis är Johan T Lindwalls beskrivningar av Prins Carl Philips känslor och tankar vid vissa händelser. Vad som försiggår i någons huvud är ganska privat och det ska nog mycket till innan en offentlig person lättar på det privata och beskriver för någon vad han tycker eller tänker på det sätt som Johan skriver.
Johan har också en tendens att glatt påpeka att han var först med i stort sätt alla stora kungliga nyheter. Det är mycket möjligt att han och Expressen var det, men att påpeka det i tid och otid i en bok som ska handla om någon annan kändes under sista kapitlet mer och mer smaklöst. Jag köpte boken för att jag är intresserad av Sveriges Kungahus, inte för att läsa om hur Johan klappar sig själv på ryggen i tid och otid och berömmer sig själv för att han blev först med en smaskig nyhet.

Jag kan inte säga att min bild av Carl Philip har förändrats eller stärkts. Däremot har min bild av Johan T Lindwall sjunkit några snäpp. Jag har läst hans böcker om Prinsessan Madeleine och Kronprinsessan Victoria och kommer ihåg att jag reflekterade lite över hans självgodhet även i de böckerna. Att han i denna bok dessutom tar med långa inlägg från en blogg som Sofia Hellqvist skrev när hon bodde i USA är svårt att ta på något annat sätt än att han behövde utfyllnad för att få ihop en hel bok.
Detta blir nog sista gången jag hjälper till att fylla Johans plånbok.

Denna bok finns att köpa hos Bokus.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *