Kategoriarkiv: DT

Allt det jag har gjort i min roll som DT eller inspiratör för olika butiker

Kort med fickor

Julkort med två fickor

Idag visar jag en steg-för-steg i Scrapparazzis blogg. Det är en beskrivning på ett julkort där du använder ett helt papper (30,5×30,5cm) och kortet blir antingen öppningsbart eller inte beroende på vad du väljer.

Kort med fickor

I bloggen hittar du även en fullständig materiallista på det jag har använt till detta kort. I fickorna som bildas kan man sätta in tags, som jag har gjort, eller en present av något slag.

Kort med fickor och tags

Dekorera en ask med boksidor

I våras gjorde jag en rund ask för Scrapparazzi som jag dekorerade med bland annat boksidor. Jag hade ingen gammal bok, men ville ändå att boksidorna skulle ha ett gammal utseende så jag använde kaffe för att färga in dom. Hur jag gjorde kan du läsa i Scrapparazzis blogg. Där hittar du också en komplett materiallista.

kaffeburk01

Jag har använt en rund pappask och sedan rivit mina kaffefärgade boksidor i bitar och limmat på burken med decoupagelim. Låt bitarna överlappa varandra lite och vrid texten så att den är åt olika håll.

kaffeburk02

Ovanpå locket har jag fäst en tag som jag klipp på fri hand och dekorerat med en liten remsa knöligt papper. Runt kanten på tagen och remsan har jag ritat fejkade stygn med en smal svart penna. Svirlen (speckled flourish ID nr: 16533) och hjärtat(3 flourished hearts ID nr: 24387) är utskurna med Silhouetten. Boksidan bakom hjärtat är vit istället för kaffefärgad. Bruna rosor och pearlmaker finns också med.

kaffeburk03

På kanten av locket sitter en remsa knöligt papper som jag har chalkat kanterna på. Ovanpå papperet sitter en söt spets och stora bruna brads.

Juldemo

Har ni inget planerat för denna soliga dag? Allt adventsstök redan klart? Vad bra! Då kan ni komma på en juldemo hos Scrapparazzi idag mellan 13 och 14.30. Jag sitter och visar en massa roliga julpyssel man kan hitta på, så kom förbi och ta en liten titt.

juldemo

Bläckfiskar av toarullar

Ikväll har jag huserat i Scrapparazzis blogg och visar där hur man kan göra söta bläckfiskar av vanliga toarullar. (Du hittar dem även på facebook, om du följer butiken där, vilket jag rekommenderar).

Du hittar bilder och beskrivning hos Scrapparazzi, men jag visar i alla fall en bild här 🙂
De är lätta och roliga att göra, och så sparar man lite miljö till på köpet.

Söt bläckfisk av en toarulle

Anteckningsbok med decoupage

Demo av Decoupage på Scrapparazzi

I lördags (19/10) hade jag en demo på Scrapparazzi. Jag visade allt från att dekorera ljus och anteckningsböcker till plastbyttor, glasburkar och träföremål med decoupage. Man kan göra så oändligt mycket med servetter och det är helt klart en av mina favorittekniker.

Jag demar decoupage

Det kom lite folk, och jag hoppas att jag inspirerade många. På bilden håller jag på att förbereda en brun skokartong med hjälp av Gesso. Ni ser ett ljus med motiv av höstlöv, en träskål och mitt smyckeskrin bland mycket annat på bordet.

Jag har idag bloggat en beskrivning på hur man dekorerar en anteckningsbok med hjälp av decoupage. Beskrivningen hittar du i Scrapparazzis blogg. Min färdiga anteckningsbok blev så här.

Anteckningsbok med decoupage

Det kommer att komma flera bilder från denna demo framöver.

Upptagen på lördag?

Om du inte har något speciellt för dig på lördag 19/10 tycker jag du ska komma förbi Scrapparazzi. Mellan 13 och 15 demar jag vad du kan göra med decoupage. Möjligheterna är oändliga och tekniken är enkel.

Vi ses på lördag 🙂

Påse, ljuslykta och en liten tavla skapade med decoupage

Dags att lära sig något nytt?

Scrapparazzi har massor med kurser i höst. Du kan välja mellan Kortmakeri och Scrapbooking eller kanske prova på något helt nytt som decopage eller en exploding box?

Dom kurser som kommer inom den närmaste framtiden är:

18 September
Kortmakeri – Grundkurs
Vi går igenom grundverktygen du behöver för att komma igång med egna kort. Vi tittar även på olika fästprodukter, grundtekniker för kortvikning och lite motivstämpling. Du gör två olika kort som du får ta hem.
kort_grund
21 September
Stämpelkurs – Grund
Under kursen får du lära dig om vilka olika typer av stämplar det finns, hur man använder stämplar (stämpelteknik) och hur man håller dem rena. Andra tekniker du får lära dig är embossingruta och omvänd embossing.
stamps1
25 September
Silhouette kom i gång – Grund
Kom igång med din Silhouette. Lär dig handskas med grundläggande funktioner i programmet. Att ta med till kursen:
Din Silhouette (Modell spelar ingen roll)
Förlängningssladd
Dator med installerad mjukvara (om du behöver hjälp med installationen kom en kvart tidigare)
Skärmatta och kniv
papper och penna om du vill anteckna

Vill du titta på dom andra kurserna hittar du hela kursprogrammet i Scrapparazzis webbshop. Du kan också köpa din kursplats direkt i webbshoppen om du vill. Barnkuser och Höstlovspyssel (v.44) hittar du på samma ställe.

Inspirationslördag

Idag var det påsk för hela slanten. Hade en hel del att visa och prata om, men jag tror att äggen var populärast. Överst är ett ägg dekorerat med decopage, i den undre bilden syns ett ägg med prickar av acrylfärg och i bakgrunden finns ett ägg som är infärgat med silkespapper. Mer än så blir det inte idag. Ska beskriva teknikerna i morgon.

image