Muffinsask med decoupage

muffinasask01

För att göra en ask med utklippta servettmotiv behöver du:

  • En ask i papp eller trä
  • En servett med mindre motiv som går att klippa ut. Det är en fördel om servetten har en vit bakgrund.
  • Decoupagelim/lack för det material du ska jobba på. I det här fallen papp.
  • Mjuk pensel
  • Sax

muffinasask03

Börja med att klippa ut de figurer du vill ha. Min servett har vit bakgrund, därför har jag inte varit jättenoga när jag klippt ut mina muffins. Det vita blir genomskinligt när man sätter fast motivet på asken.

muffinasask04

Ta bort de vita lagren på dina figurer om du inte redan gjort det. Det är bara lagret med motivet som ska användas. Planera lite hur du vill ha dina figurer på asken. Jag valde att sätta mina huller om buller och i olika vinklar.

muffinasask05

Applicera decoupagelim/lack på din figur. Börja i mitten och jobba dig utåt så undviker du veck lättast. Du behöver inte täcka hela asken med lim/lack utan se till att figuren sitter där den ska och ta sedan nästa tills du är nöjd med resultatet. Låt asken torka och täck sedan hela asken med lim/lack i två till tre lager.

muffinasask02

Jag använde ett matt lack på min ask, men det går lika bra med ett blankt om  man vill det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *