Kategoriarkiv: Shopping

Sådant som är inhandlat, men även sådant som ska inhandlas

Påfyllnad i pärllådan

Satt och pysslade ihop ett par julkulor när jag kom på att jag behövde en polkagristång i silver. Efter mycket rotande i mina lådor så kom jag fram till att den sista nog användes förra året, så jag fick lov att vända mig till en av mina favoritbutiker när det gäller pärlor och tillbehör.
Pagoni har massor med pärlor och tillbehör, och det jag gillar mest är att de vågar ha lite annorlunda saker. Dessutom har de gott om berlocker, vilket jag är extra svag för. Fri frakt gör ju inte saken sämre ;). Dock har de en minsta köpesumma på 100 kr

Pärlor från Pagoni

Jag skulle ha polkagrisstång, men det blev ju så klart mycket mer. Kan ju inte köpa polkagrisar för 100 kr heller 🙂
Bilden visar vad som landade i min brevlåda (snabb leverans), alla bilder är från pagoni.se, utom körsbären som tycks vara slut när detta skrivs (den missvisande märkningen på bilden är mitt fel).

Vaxad nugget, mörkblå
Lås, silverpläterade
Berlock, Nonchalanta katten
Grankonturer
Berlockhållare
Vaxad nugget, turkos
Klocka, silverfärgade
Polkagrisstång i silver
Små körsbär
Polkagrisstång i fimo
Silverfärgad kedja, rund
Mjuka hattpinnar med kula

 

 

Save

Att pyssla med i framtiden

Jag har fått tag på lite nya saker som jag tänkte pyssla med under hösten. Det har blivit allt från dekorationer till kort och askar att dekorera till rent material

Pysselshopping - Panduro och Scrapparazzi

Det är Panduro och Scrapparazzi som jag har handlat hos denna gång.
Nedan ser ni detaljer och butik. (de papper som syns på bilden är Lantliv  Paper Pad från Maja Design)

Krämer och temuggar

Jag fick ett presentkort av min syster på Body Shop när jag fyllde år. Jag brukar inte använda deras produkter så ofta, bortsett från deras nagelbandsolja, men nu så har jag två nya flaskor i badrumshyllan.

Fina saker till mig själv

Det blev en bodylotion som doftar blåbär så nu kan jag inte låta bli att sniffa på min egen arm stup i kvarten. Den vita flaskan är en ansiktskräm för mogen hud. Även om jag känner mig som 22, så får jag väl acceptera att huden har hängt med runt 35 år 🙂

Temuggarna kommer från Indiska. Vi hade två i samma modell, men med olika mönster, så jag fortsatte på det temat. Muggarna är stora och så härliga att dricka ur.

Temuggar från Indiska

Pysselfilosoferande med snuva

Denna jul blev inte så julig hemma hos oss. Både H och jag är mer eller mindre deckade av förkylning, så det är mera bekymmer om var näsdukarna är än om snöbristen. Granen fick stryka på foten, och julmat blev det först igår (med undantag för julafton som spenderades hos svåger med familj).

Idag känner jag mig lite bättre i alla fall. Orkar sitta upp, kan nästan andas och hjärnan har startat om. Satt i natt och funderade på olika kort jag hade lust att skapa, och på om jag ska stöka undan julpapperna eller fortsätta på jultemat lite till. (Jag sitter och småsover eftersom hostan startar så fort jag tänker på att ligga ned, det går inte så mycket bättre men alla sätt är goda tror jag).
Justa ja, pyssel var det, inte snörvel. Satte mig nu framför skrivbordet och tänkte pyssla lite, men stirrade mest bara rakt fram. Var ska jag börja?

pysselstök 2013_2

Pysselplanerna flög sin kos på väldigt snabba vingar och jag började fundera på allt material som dräller omkring och på förvaring.
Förvaring har jag varit inne på förr, och jag lär återkomma till det. En del av min förvaring funkar bra. Jag gillar den jag har till mina papper. Annan funkar inte alls och ibland finns det ingen förvaring alls.
Mitt i alla dessa tankar på förvaring kom jag att tänka på en utmaning som jag försökte mig på för något år sedan. Man skulle skapa 100 alster innan man fick shoppa något. Det gick väl sisådär måste jag säga. Jag är skitdålig på utmaningar och jag tappade räkningen efter ett tag. Men nu är jag där ändå. Ska jag försöka utmana mig att använda mera av allt mitt material? Kanske inte skapa 100 alster, utan något lite mindre? Jag funderade på om jag ska försöka använda minst X antal av någonting innan jag för köpa mera (nu pratar vi om att köpa förbrukningsmaterial, papper, stickers, band, blommor etc. Verktyg samt lim och tape räknas inte) Eller ska jag kanske köra på 100 alster-grejen, fast dra ned på antalet? Jag tror att det kommer att haka upp sig på att jag inte har massor med tid att lägga på mitt pysslande längre, så om jag ska skapa väldigt många saker så kommer det ta en sådan jäkla tid och då tröttnar jag…..

pysselstök 2013_1

Velpottan i mig kommer verkligen fram. Mitt största problem är förvaring, och det är det problemet som måste lösas. Och det är svårt. I alla fall för mig. Om jag då använder mycket av det jag har så blir det ju mindre som ska förvaras, om vi nu bortser att jag måste kunna förvara det jag skapar också. Jag har tyvärr ingen möjlighet att ställa en låda på jobbet som så många andra gör. Jag velar mellan att försöka lösa förvaringen eller försöka förbruka materialet. Egentligen är det ju inget att vela om. Lös problemet och förbruka under tiden….. Borde väl gå va?

Nu är det bara det då att bestämma hur jag ska utmana mig. Några förslag???

Livsfarliga butiker

Jag tänkte unna mig en ny bok idag, och kanske ett nytt nagellack. Gick inte riktigt som planerat. Boken jag hade tänkt köpa gjorde jag ett misstag på. Blev rätt författare och rätt nummer på boken men totalt fel serie. Vet inte hur jag tänkte, eller med vad….

Del ett och två av House of Night följde med i alla fall. Har läst ungefär halva serien på svenska via min förra praktikplats, men vill testa den på engelska. Brighids väg är nummer fem i en serie där jag har dom tre första. Men eftersom dom verkar svåra att få tag på så slog jag till på den trots att jag inte har fyran. Men den ska nog hittas den också.

Det där kanskelacket blev tre realack. Två från Lumene (11 – make inpact, 6 – stand out), har inte testat deras lack förr, och ett av Mavalas nya vårfärger (127 – volcanic orange). Mavala är i mitten på bilden)

image

 

 

Massor med ProMarker

Scrapparazzi har fyllt på lagret med ProMarkers. Jag har länge tänkt att jag borde köpa lite fler färger. Jag har så jag klarar mig, men jag vill ha någon mer nyans någon gång ibland.

image

Just nu har butiken ett bra erbjudande på pennorna. Du får köpa 10 pennor för 250 kr. Ordinarie pris är annars 30 kr per penna eller 10 st för 280 kr.

image

Nya papper

Har fått nya papper, som jag glatt klippte sönder i en massa bitar på en gång 🙂
Har en outröttlig kärlek till Pion Designs papper, och fick ett ryck och beställde en del klippark från dom. Tyvärr har dom slutat med direktförsäljning till kund, så det blir till att jaga butiker när man vill ha ett speciellt papper. Jag har nu suttit och jagat bilder på dom papper jag köpte, men tyvärr är det ett papper som inte går att finna. Butiken jag köpte av (Nettans Scrapbooking4you) verkar ha slut på det arket dessutom. Det är tagsarket från ”Från mitt hjärta” som saknas.
Min egengjorda förvaring för klipparksbilder är ganska full nu, men det råder jag nog bot på 🙂

Följande papper tänker jag inspireras av:

From-my-Heart-II-12x12-Tags Grandmas-school-book-12x12-Tags sagan om våren tags 12x12Grandmas-school-book-12x12-Borders Play-Time-12x12-Borders Fairytale-of-Spring-12x12-Cut-out

Borderna har jag dock ingen bra förvaring för ännu, men det kommer nog det med.

Till min soffa

Har hittat en kudde på Hemtex som jag inte kan låta bli att visuellt placera i ett soffhörn hemma hos mig. Den stämmer inte direkt mot resten av inredningen, och den ligger i min övre prisklass, men den är jag på något vis. Är jag… flummigt… jag menar att jag gillar stilen på den. Lite slitet, lite vintage. Ger inte intrycket att sätter du dig på den så är det någon som skriker något om heligt arvegods och morfars farfars farmors mors handarbete.
Med andra ord: Den är fin!

hemtex-kudde

 

Och dagens tack går till

Min syster och min…. hmmm chefsvän får det bli 🙂
Tack vare dom kunde hag idag köpa ett par nya jeans (presentkort från syster), ett gäng trosor (presentkort via wrapp från chefen) och en klänning (presentkort via wrapp från syster). Det mesta i kombination med andra rabatter. Ibland är det bra att jaga rabatter, men det bästa är att ha givmilda familjemedlemmar och vänner 🙂

image

Lite lite shopping

Idag skulle jag hitta och inhandla skrivarpapper. Jag är ute efter massor med papper i en kartong (5×500 st) och kollade på svanströms. Dom hade, men det var dyrt.  Blir billigare att åka till Kjell & company istället.  Dessutom är det inte jag som ska släpa, så H bli kanske glad att det bli närmare ?
Det blev inga papper, men lite annat 🙂

image

En skönhetsprick

Jag gjorde ett litet inköp idag. Egentligen är det en liten del av ett större inköp, men det behöver vi inte bry oss om.

image

Jag har saxar vid mitt pysselbord. Riktigt bra saxar till och med. Men jag hade inga vackert prickiga saxar. Förrän nu 🙂

Färgstark!

Jag gillar kläder med färger och mönster. Det måste inte alltid vara starka färger eller mönster, men gärna någon liten detalj som sticker ut. Innan jul hittade jag en klänning som verkligen sticker ut. Lite kul tyckte jag. Det som inte riktigt syntes i provhytten var dock hur pass stark färgen egentligen var. Jag började ana det lite här hemma, men förra helgen blev det väldigt uppenbart.

Får jag presentera Mien, det levande stoppljuset 🙂

DSC_5276_small

Klänningen är neonrosa i dagsljus. Jag behöver ett svart brett skärp för att inte bränna sönder ögonen på folk. Men jag trivs i den och ser ju inte så mycket av färgen själv 🙂